Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (154)Тематичний інтернет-навігатор (27)Автореферати дисертацій (6230)Реферативна база даних (37866)Книжкові видання та компакт-диски (11583)Журнали та продовжувані видання (693)
Пошуковий запит: (<.>K=ОРГАНІЗАЦІЯ$<.>+<.>K=ВИРОБНИЦТВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 441
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   наукове видання   
1.
 


Foster, J.
After effects and Photoshop [Electronic resource] : animation and production effects for DV and Film / J. Foster. - Alameda : Sybex, 2004. - 352 p.
Переклад назви: After Effects і Photoshop: анімація й ефекти для виробництва DV та кіно

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This hands-on project guide is devoted to demonstrating how you can use two of the most indispensable content creation tools--After Effects and Photoshop--together to produce animations and effects on the desktop.



Кл.слова:
фотомистецтво -- обробка фотографії

   Тип видання:   наукове видання   
2.

Vezzoli, C.
Design for environmental sustainability [Electronic resource] / C. Vezzoli, E. Manzini. - London : Springer, 2008. - 308 p.
Переклад назви: Дизайн для екологічної стабільності

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


The combination of environment and design has been termed ecodesign. Even if, as it appears, it would be more precise to use other, more specific terms, let us start with few ideas on ecodesign as it allows us to define better our application field (and because ecodesign is still widely used). So what is ecodesign? It is unquestionable that on the first comprehensive level the word eco-design is rather self-explanatory, as its general meaning derives directly from its component terms: eco-design is design following ecological criteria. Manifested as a compound expression of a vast complex of design activities, it tends to handle ecological questions with an upstream approach, i. e. redesigning the products themselves.



Кл.слова:
екодизайн -- охорона довкілля -- екологічне виробництво

   Тип видання:   методичний посібник   
3.

Collins, R.
Doing business in China for dummies [Electronic resource] / R. Collins, C. Block. - Indianapolis : Wiley Publishing, 2007. - 387 p.
Переклад назви: Провадження бізнесу в Китаї для чайників

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


For many Westerners, something about China is so intense and exciting that it’s a social glue among those who’ve spent some time there. We met through a mutual acquaintance who knew we had backgrounds in China. Over lunch, we swapped stories (and laughs) about living and doing business in China — how challenging the market is, how strong a role government plays in business there, how overwhelming the country can feel, and how everything seems to take so much longer to get done. We both admitted that a solid howto guide could’ve saved us a good deal of time hard spent climbing the learning curve. And so Doing Business in China For Dummies was born.



Кл.слова:
економіка Китаю -- китайське виробництво

   Тип видання:   науково-популярне видання   
4.
 


Greenwald, Howard P..
Health care in the united states [Electronic resource] : organization, Management, and Policy / H. P. Greenwald. - San Francisco : Jossey-Bass, 2010. - 400 p
Переклад назви: Охорона здоров'я в США : організація, управління і політика

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Readers should be aware that Internet Web sites offered as citations and/or sources for further information may have changed or disappeared between the time this was written and when it is read. Limit of Liability/Disclaimer of Warranty: While the publisher and author have used their best efforts in preparing this book, they make no representations or warranties with respect to the accuracy or completeness of the contents of this book and specifi cally disclaim any implied warranties of merchantability or fi tness for a particular purpose. No warranty may be created or extended by sales representatives or written sales materials. The advice and strategies contained herein may not be suitable for your situation. You should consult with a professional where appropriate. Neither the publisher nor author shall be liable for any loss of profi t or any other commercial damages, including but not limited to special, incidental, consequential, or other damages.



Кл.слова:
політика -- управління -- організація

   Тип видання:   науково-популярне видання   
5.

Frank, Randy.
How to Make Beer Like a Pro Complete Guide to Home Brewing - Even in Small Spaces [Electronic resource] : includes BIAB Apartment Brewing, Brewing Equipment, History, Processes, Sanitation, Home Brew Clubs and Laws by Country / Randy Frank. - [S. l.] : Ubiquitous Publishing, 2013. - 71 p
Переклад назви: Як професійно зробити пиво: докладне керівництво з домашнього броварства

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This book is guaranteed to answer all your questions about home brewing! If you are just getting started, Randy Frank can help you. He goes over the history of home brewing, equipment, processes with steps, sanitation, clubs and laws by country, Brewing history, step by step processes such as extract beer brewing, partial mash, as well as all-grain beer brewing, cost and sanitation considerations, home brew kits, home brew equipment and sanitation, brewing clubs and home brewing laws by country and brewing in small spaces, as well as "BIAB" - which stands for "brew in a bag" - perfect for apartment dwellers looking to try home brewing. - it's all covered here in a concise, synthesized, easy to read format! DWHAHB! Don't Worry, Have A Homebrew! This is the mantra of home brewers. Because you need patience for home brewing and if you make mistakes, most can be overcome or if all else fails, start again with a new batch. The main thing is to learn from mistakes as you go. Once you learn the basics of home brewing there are many ways to add your own creativity. The investment is low and the reward is high as you will discover when you share your first great batch of beer with friends - and this book contains everything you need to confidently get started with the most up-to-date methods and information.



Кл.слова:
броварство -- харчове виробництво -- алкоголь

   Тип видання:   зб. статей   
6.

Malone, T. W.
Inventing the organizations of the 21st century [Electronic resource] / T. W. Malone, R. Laubacher, M. S. Scott Morton. - Cambridge : The MIT Press, 2003. - 434 p.
Переклад назви: Винахід організації 21-го століття

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This report on a five-year multidisciplinary research initiative includes 20 articles examining the goals that animate the initiative, which go beyond pure profit to reflect the human values we want the organizations of the twenty-first century to serve.



Кл.слова:
бізнес -- організація

   Тип видання:   довідник   
7.

Fishman, S.
Inventor's Guide to Law, Business & Taxes [Electronic resource] / S. Fishman. - Berkeley : NOLO, 2003. - 240 p.
Переклад назви: Довідник винахідника по закону, бізнесу та податкам

Рубрики:

Географічні рубрики:
  
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Alexander Bain invented the fax machine. John Pemberton created Coca-Cola. James Harrison invented the refrigerator. All of them went broke because they didn't know how to run a business. Creating a successful invention isn't enough; this guide shows how to make it a business.



Кл.слова:
організація бізнесу -- управління бізнесом

   Тип видання:   наукове видання   
8.

George, M. L.
Lean Six Sigma for service: how to use lean speed and Six Sigma Quality to improve services and transactions [Electronic resource] / M. L. George. - New York : McGRAW-HILL, 2003. - 386 p.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This text fills the need for a service-based approach, explaining how companies of all types can cost-effectively translate manufacturing-oriented Lean Six Sigma tools into the service delivery process.



Кл.слова:
економіка -- виробництво -- комп'ютери

   Тип видання:   наукове видання   
9.


Managing data mining technologies in organizations [Electronic resource] : techniques and applications / ред. P. Pendharkar. - Hershey : Idea Group Publishing, 2003. - 288 p
Переклад назви: Управління технологіями інтелектуального аналізу даних в організаціях: методи та програми

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This book details the state-of-the-art data mining research, which reflects in a potpourri of chapters that demonstrate diverse use of techniques and their applications for data mining.



Кл.слова:
дослідження -- додаток -- аналіз даних

   Тип видання:   підручник   
10.

Malone, T.
Organizing business knowledge: the MIT process handbook [Electronic resource] / T. Malone, K. Crowston , G. A. Herman. - Cambridge : The MIT Press, 2003. - 619 p.
Переклад назви: Організація бізнесових знань: Підручник процесу МТІ

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This handbook presents the key findings of a multidisciplinary research group that has worked for over a decade to lay the foundation for a systematic and powerful method of organizing and sharing business knowledge.



Кл.слова:
бізнес

   Тип видання:   підручник   
11.

Fogel, K.
Producing Open Source Software [Electronic resource] / K. Fogel. - Sebastopol : O'Reilly, 2005. - 302 p.
Переклад назви: Виробництво з відкритим вихідним кодом

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


The corporate market is now embracing free, "open source" software like never before, as evidenced by the recent success of the technologies underlying LAMP (Linux, Apache, MySQL, and PHP). Each is the result of a publicly collaborative process among numerous developers who volunteer their time and energy to create better software. The truth is, however, that the overwhelming majority of free software projects fail. To help you beat the odds, O'Reilly has put together Producing Open Source Software, a guide that recommends tried and true steps to help free software developers work together toward a common goal. Not just for developers who are considering starting their own free software project, this book will also help those who want to participate in the process at any level. The book tackles this very complex topic by distilling it down into easily understandable parts. Starting with the basics of project management, it details specific tools used in free software projects, including version control, IRC, bug tracking, and Wikis. Author Karl Fogel, known for his work on CVS and Subversion, offers practical advice on how to set up and use a range of tools in combination with open mailing lists and archives. He also provides several chapters on the essentials of recruiting and motivating developers, as well as how to gain much-needed publicity for your project. While managing a team of enthusiastic developers -- most of whom you've never even met -- can be challenging, it can also be fun. Producing Open Source Software takes this into account, too, as it speaks of the sheer pleasure to be had from working with a motivated team of free software developers.



Кл.слова:
відкритий код -- відкрите ПЗ

   Тип видання:   довідник   
12.


Read me first! [Electronic resource] : a style guide for the computer industry / Sun Technical Publications. - 2th. ed.. - Upper Saddle River : Prentice Hall PTR, 2003. - 384 p
Переклад назви: Прочитай спочатку мене!: довідник по стилю для комп'ютерної індустрії

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Read Me First! is the definitive guide to creating technical documentation that is clear, consistent, and easy to understand. Sun Microsystems' award-winning technical writers and editors cover everything from grammar to clarity, illustrations to workflow. This fully revised second edition reflects dramatic changes in the production and delivery of technical documentation.



Кл.слова:
документація -- комп'ютер -- виробництво

   Тип видання:   методичний посібник   
13.

Hopkins, B. R.
Starting and Managing a Nonprofit Organization [Electronic resource] / B. R. Hopkins. - 4th. ed.. - Hoboken : John Wiley & Sons, 2005. - 342 p.
Переклад назви: Запуск і керування некомерційною організацією

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Whether you're a nonprofit novice or the director of an established organization, this must-have guide to nonprofit law contains all the information you need to succeed, thrive, and protect your nonprofit's tax-exempt status. Written by Bruce Hopkins, one of the country's leading legal authorities in the field, this Third Edition of Starting and Managing a Nonprofit Organization: A Legal Guide covers virtually every legal aspect of starting and operating a nonprofit organization, and has been revised and expanded to include updated information on changes in laws, rules, and regulations governing the nonprofit sector.



Кл.слова:
організація -- керівництво

   Тип видання:   науково-популярне видання   
14.
 


Fomerand, Jacques.
The A to Z of the United Nations [Electronic resource] / Jacques Fomerand. - Lanham : The Scarecrow Press, Inc., 2009. - 693 p. - (The A to Z Guide Series ; no. 28)
Переклад назви: Організація Об'єднаних Націй від А до Я

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Consisting of 192 Member States, the United Nations was founded in 1945 to maintain international peace and security; to develop friendly relations among nations based on the respect for the principle of equal rights and self-determination of peoples; to achieve international cooperation in solving problems of an economic, social, cultural, or humanitarian character; and encouraging respect for human rights and for fundamental freedoms for all without distinction as to race, sex, language, or religion. Just how successful the UN has been in maintaining these goals is covered in The A to Z of the United Nations. Author Jacques Fomerand provides a comprehensive dictionary of nearly 900 cross-referenced entries on the UN's various committees and organizations, its leaders, terms, policies, and major events in which the UN took part. Supplementing the dictionary entries are a chronology, an introduction, a bibliography, and appendixes, which include a reproduction of the UN's Charter and the Universal Declaration of Human Rights, as well as a list of the Member States and when they joined.



Кл.слова:
карїни -- нації -- політика

   Тип видання:   науково-популярне видання   
15.

Nelson, Max.
The barbarian's beverage [Electronic resource] : a history of beer in ancient Europe / Max Nelson. - New York : Routledge, 2008. - 224 p
Переклад назви: Трунок варварів: історія пива в стародавній Європі

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Comprehensive and detailed, this is the first ever study of ancient beer and its distilling, consumption and characteristics Examining evidence from Greek and Latin authors from 700 BC to AD 900, the book demonstrates the important technological as well as ideological contributions the Europeans made to beer throughout the ages. The study is supported by textual and archaeological evidence and gives a fresh and fascinating insight into an aspect of ancient life that has fed through to modern society and which stands today as one of the world’s most popular beverages. Students of ancient history, classical studies and the history of food and drink will find this an useful and enjoyable read.



Кл.слова:
броварство -- пиво -- алкогольне виробництво -- Античність

   Тип видання:   зб. статей   
Категорія:    
16.


Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії : збірник матеріалів Другого Всеукраїнського відкритого науково-практичного онлайн-форуму (Київ, 25–26 листопада 2020 року) [Електронний ресурс] : збірник матеріалів / ред.: І. М. Савченко, В. В. Ємець. - Київ : Національний центр "Мала академія на ук України", 2020. - 372 с.

  Текст у форматі PDF 5.07 Мб


Збірник містить тези доповідей учасників Другого Всеукраїнського відкритого науково‑практичного онлайн-форуму «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії», що присвячуються основним тенденціям розвитку освітньої галузі, проблемам, що постали перед освітянською спільнотою через пандемію COVID‑19. Збірник призначено для науково‑педагогічних працівників, аспірантів, докторантів, студентів закладів вищої освіти, фахівців‑практиків. Автори доповідей відповідають за релевантність і достовірність наданих у тезах інформаційних даних.



Кл.слова:
дистанційне навчання -- розвиток наукової освіти -- організація навчального процесу

   Тип видання:   аналітична доповідь   
17.


Інноваційна Україна 2020 [Електронний ресурс] : національна доповідь / за заг. ред. В. М. Гейця ; Національна академія наук України, Секція суспільних і гуманітарних наук. - Київ : [б. в.], 2015. - 336 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 5.23 Мб


Національна доповідь продовжує традицію, започатковану Національною академією наук України щодо дослідження ключових проблем соціально-економічного розвитку кра-їни. Актуальність проблем, які розглядаються у представленій доповіді, визначається не-обхідністю якнайшвидшої зміни існуючих засад економічного розвитку та створення умов для активного використання можливостей вітчизняного науково-технічного та інновацій-ного потенціалів. Загальна мета представленої доповіді полягає в оцінці стану інноваційної сфери в Україні, визначенні найбільш актуальних проблем і бар’єрів, що гальмують інноваційну діяльність, а та-кож в обгрунтуванні стратегічних напрямів інноваційного розвитку держави та розробленні конкретних пропозицій щодо його стимулювання в умовах подальшої інтеграції України у сві-товий економічний та науково-технологічний простір. Розраховано на представників політичної, наукової, адміністративної та ділової еліти України та всіх, хто цікавиться питаннями науково-технічного та соціально-економічного розвитку.



Кл.слова:
інноваційний розвиток -- високотехнологічне виробництво -- зелена економіка

   Тип видання:   аналітична доповідь   
18.

Залуцький, І. Р.
Інституційно-правові проблеми розвитку сільськогосподарської кооперації в Україні та напрями їх вирішення [Електронний ресурс] : аналітична записка / І. Р. Залуцький ; Інститут регіональних досліджень ім. М. І. Долішнього. - Львів : [б. в.], 2016. - 31 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 0.34 Мб


В науковій доповіді висвітлено специфіку та засади світової кооперативної політики щодо сприяння розвитку кооперативів. Виявлено особливості та недоліки становлення законодавчої бази України в сфері розвитку сільськогосподарської кооперації. Розкрито національну специфіку функціонування виробничих та обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів. Означено деструктивні чинники у сфері діяльності виробничих сільськогосподарських кооперативів. Аргументовано наявність системних протиріч сучасного законодавства України щодо обмежень легітимізації правового статусу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, як неприбуткових організацій. Визначено, що виявлені недоліки є чинником подальшої стагнації кооперації в сільській місцевості, занепаду сільськогосподарських кооперативів, як бази формування соціального капіталу сільської території та її комплексного розвитку. Обґрунтовано пропозиції щодо системного державного врегулювання політики децентралізованого стимулювання та сприяння розвитку сільськогосподарської кооперації в Україні в контексті актуалізації пріоритетів Державної стратегії регіонального розвитку, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 385.



Кл.слова:
місцевий розвиток -- аграрне виробництво -- податкова дерегуляція

   Тип видання:   методичний посібник   
19.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   монографія   
20.

Крисанов, Д. Ф.
Інтеграція агрохарчового сектора України в єдиний нормативний простір Європейського Союзу [Електронний ресурс] : монографія / Д. Ф. Крисанов ; Інститут економіки та прогнозування НАН України. - Київ : [б. в.], 2016. - 368 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 2.87 Мб


Висвітлено наукові засади та практичні аспекти подолання викликів і проблем, які постали після підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, і пов’язані з інтеграцією агрохарчового сектора до внутрішнього ринку країн – членів Співтовариства. Розкрито проблеми формування нормативного простору агрохарчового сектора, вирішення яких спрямоване на зближення національної системи технічного регулювання із базовою моделлю ЄС, реалізацію санітарних та фітосанітарних заходів згідно з європейськими вимогами, впровадження операторами ринку Систем управління безпечністю харчових продуктів, а також базових програм й спрощених процедур, що засновані на принципах НАССР, з урахуванням рівня безпечності продукції, на підприємствах харчової промисловості та первинного виробництва. Призначена для науковців і викладачів, керівників і спеціалістів різного рівня управління галузями і підприємствами агрохарчового сектора.



Кл.слова:
нормативна база -- ринковий нагляд -- регуляторна система
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського