Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (35)Тематичний інтернет-навігатор (1)Автореферати дисертацій (2776)Реферативна база даних (17448)Книжкові видання та компакт-диски (2296)Журнали та продовжувані видання (85)
Пошуковий запит: (<.>K=СПОЖИВАНН$<.>+<.>K=МИСЛИВСЬКОЇ$<.>+<.>K=ПРОДУКЦІЇ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 84
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   енциклопедія   
1.
 


Anderson, Norman B..
Encyclopedia of Health and Behavior [Electronic resource] / Norman B. Anderson. - Thousand Oaks : SAGE Publications, 2004. - 1016 p
Переклад назви: Енциклопедія здоров'я і способу життя

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This Encyclopedia was designed with the overarching goal to collect together in a single resource the knowledge generated by this interdisciplinary field, highlighting the links between science and practice. In it, scholars, health care practitioners and the general public will find a wealth of information on topics such as physical activity, stress and health, smoking, pain management, social support and health, cardiovascular health, health promotion, and HIV/AIDS. This two-volume set includes more than 200 entries on topics covering all aspects of health and behavior. In addition, the Encyclopedia of Health and Behavior includes a comprehensive set of additional resources with entries on selected organizations and an appendix with a detailed annotated listing of such organizations as well as Web sites of interest.



Кл.слова:
здоров'я -- спорт -- культура споживання

   Тип видання:   науково-популярне видання   
2.
 


Balinska, Maria.
The Bagel [Electronic resource] : the surprising history of a modest bread / M. Balinska. - New Haven : Yale University Press, 2008. - 220 p
Переклад назви: Бублик: дивовижна історія скромного хліба

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


If smoked salmon and cream cheese bring only one thing to mind, you can count yourself among the world’s millions of bagel mavens. But few people are aware of the bagel’s provenance, let alone its adventuresome history. This charming book tells the remarkable story of the bagel’s journey from the tables of seventeenth-century Poland to the freezers of middle America today, a story of often surprising connections between a cheap market-day snack and centuries of Polish, Jewish, and American history. Research in international archives and numerous personal interviews uncover the bagel’s links with the defeat of the Turks by Polish King Jan Sobieski in 1683, the Yiddish cultural revival of the late nineteenth century, and Jewish migration across the Atlantic to America. There the story moves from the bakeries of New York’s Lower East Side to the Bagel Bakers’ Local 388 Union of the 1960s, and the attentions of the mob. For all its modest size, the bagel has managed to bridge cultural gaps, rescue kings from obscurity, charge the emotions, and challenge received wisdom. Maria Balinska weaves together a rich, quirky, and evocative history of East European Jewry and the unassuming ring-shaped roll the world has taken to its heart.



Кл.слова:
історія -- їжа -- культура -- споживання

   Тип видання:   науково-популярне видання   
3.
 


Bell, David.
Historicizing Lifestyle [Electronic resource] : mediating taste, consumption and identity from the 1900s to 1970s / David Bell, Joanne Hollows. - Burlington : Ashgate, 2006. - 189 p
Переклад назви: Спосіб життя, що творить історію: опосередкований смак, споживання та ідентичність протягом 1900-1970-х років

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


We would like to thank the contributors for their hard work and their patience, and Zhang Pinggong and Malcolm Henson for their work on the index. David would like to thank Joanne for being such a fabulous co-editor, and Mark, Jon, Daisy and Ruth, as ever. Joanne would like to thank everyone at NTU who made her ‘admin relief’ possible and to thank Ben, who ended up doing more than his fair share of office hours on the food module while the book got completed. Thanks, as usual, to Mark. I am VERY grateful for David’s willingness to do the ‘techie stuff’ on the book – without this, it’s quite likely it wouldn’t exist! We would also like to thank those individuals and organizations who gave permission to use copyright material. Every effort has been made to trace copyright holders and to obtain their permission to publish copyright material; the editors and publishers will gladly receive any information enabling them to rectify any error or omission in subsequent editions.



Кл.слова:
культура споживання -- інтер'єр -- особиста гігієна -- речова культура

   Тип видання:   науково-популярне видання   
4.
 


Ferguson, Harvie.
The science of pleasure [Electronic resource] : cosmos and psyche in the bourgeois world / Harvie Ferguson. - London : Routledge, 1990. - 378 p
Переклад назви: Наука задоволення: космос і психіка в буржуазному світі

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


In this rich and original work, the author argues that science is the highest expression of bourgeois thought and whilst it may have liberated mankind, it has also devised new forms of repression, discipline and control.



Кл.слова:
соліпсизм -- середній клас -- суспільство споживання

   Тип видання:   науково-популярне видання   
5.
 


Kraig, Bruce.
Hot Dog [Electronic resource] : a global history / B. Kraig. - London : Reaktion Books, 2009. - 128 p.
Переклад назви: Хот-дог : глобальна історія

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Char-grilled or boiled? Sauerkraut or chili? Mustard or ketchup? Vienna Beef or Sabrett? Only these questions could be raised about one of the world’s favorite backyard, picnic, ballgame, and street foods—the hotdog. Though nearly two billion hot dogs are consumed by Americans annually in the month of July alone, there is absolutely no consensus on which is the right way to serve up a hotdog. In Hot Dog, well known food historian Bruce Kraig recounts the history of this popular “tube steak” from the origin of the sausage 20,000 years ago to its central place in American culture today. Kraig discusses the many brands, including Hebrew National, Pearl, Sabrett, and Vienna Beef, and the regional variations that go along with them—like kosher-style New York dogs loaded with mustard and sauerkraut, New England dogs with Boston Baked Beans, and fully-loaded Chicago style hotdogs, complete with mustard, onion, relish, sport peppers, a dill pickle spear, a dash of celery salt, and tomato slices (but never, ever ketchup). Hot Dog covers the other international sausages, like bologna and bockwurst, as well, and explores some of the apocryphal tales of the hotdog in history—like the origin of its name and whether Queen Elizabeth II was truly served hotdogs on a visit to the White House.



Кл.слова:
їжа -- культура споживання

   Тип видання:   монографія   
6.

Sagoff, M.
The Economy of the Earth: philosophy, law, and the environment [Electronic resource] / M. Sagoff. - 2nd. ed.. - Cambridge : Cambridge university press, 2008. - 280 p.
Переклад назви: Економія Землі: Філософія, закон та навколишнє середовище

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


A New Yorker cartoon depicts a pair of Puritans in stiff collars, doublets, and cloaks leaning over the rail of the Arbella as it made landfall in the New World. One says, “My immediate goal is to worship God and celebrate His Creation, but long-term, I plan to get into real estate.”



Кл.слова:
споживання -- природні ресурси

   Тип видання:   науково-популярне видання   
7.
 


Sen, Colleen Taylor.
Curry a global history [Electronic resource] / Colleen Taylor Sen. - London : Reaktion Books, 2009. - 143 p. - (The edible series)
Переклад назви: Всесвітня історія каррі

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Curry is one of the most widely used—and misused—terms in the culinary lexicon. Outside of India, the word curry is often used as a catchall to describe any Indian dish or Indian food in general, yet Indians rarely use it to describe their own cuisine. Curry answers the question, “What is curry?” by giving a lively historical and descriptive account of a dish that has many incarnations. In this global history, food writer Colleen Taylor Sen describes in detail the Anglo-Indian origins of curry and how this widely used spice has been adapted throughout the world. Exploring the curry universe beyond India and Great Britain, her chronicles include the elegant, complex curries of Thailand; the exuberant curry/rotis of the Caribbean; kari/raisu, Japan’s favorite comfort food; Indonesian gulais and rendang; Malaysia’s delicious Nonya cuisine; and exotic Western hybrids such as American curried chicken salad, German currywurst, and Punjabi-Mexican-Hindu pizza. Along the way, Sen unravels common myths about curry and Indian food and illuminates the world of curry with excerpts from popular songs, literary works, historical and modern recipes, and illustrations depicting curry dishes and their preparations.



Кл.слова:
їжа -- споживання -- культура харчування

   Тип видання:   науково-популярне видання   
8.

Weiss, Laura B..
Ice cream [Electronic resource] : a global history / Laura B. Weiss. - London : Reaktion Books, 2012. - 178 p
Переклад назви: Морозиво: глобальна історія

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Ice Cream: A Global History takes the reader on a vibrant trip through ice cream history, stretching from ancient China to modern-day Tokyo. As befits a food so strongly identified with celebration, the story of ice cream is a lively one – food and travel journalist Laura B. Weiss examines how this delicious indulgence became a global sensation. Ice Cream tells of chimpanzees wooed with ice cream cones, humour-loving World War ii German diplomats, and sundaes with names such as 'Moonlight on the Ganges' and 'Sweetheart Lovey-Dovey Supreme'. The account is populated by Chinese emperors, English kings, former slaves, women inventors, shrewd entrepreneurs, Italian immigrant hokey-pokey ice cream vendors and gourmand American First Ladies. Today American brands dominate the world ice cream market, but vibrant ice cultures like Italy's continue to thrive, and new ones, like Japan's, flourish through unique homegrown twists to the beloved treat.



Кл.слова:
культура споживання -- кулінарія -- десерт

   Тип видання:   навчальний посібник   
9.

Іваненко, Ф. В.
Технологія виробництва і переробки продукції рослинництва [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Ф. В. Іваненко ; Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. - Київ : [б. в.], 2008. - 600 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 14.15 Мб


Обґрунтовано необхідність глибокого вивчення технологій, що визначають напрям і ступінь прискорення науково-технічного прогресу у рослинництві. Основна мета посібника є підготовка економіста, менеджера до участі у вдосконаленні базових технологій вирощування сільськогосподарських культур і впровадженні принципово нових моделей технологічних процесів у рослинництві з урахуванням біологічних особливостей видів, агрокліматичних, енергетичних, екологічних та інших умов виробництва, а також набуття знань і навиків з питань стандартизації і сертифікації, оцінки технологій за показниками якості одержуваної сировини, сучасних методів зберігання, транспортування, первинної і поглибленої переробки продукції рослинництва.



Кл.слова:
землеробство -- сівозміна -- добрива -- харчові технології

   Тип видання:   навчальний посібник   
10.

Іваненко, Ф. В.
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Ф. В. Іваненко ; Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. - Київ : [б. в.], 2010. - 252 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 9.18 Мб


Запропонований навчальний посібник дає можливість студенту отримати цілісну систему необхідних знань про технологію більшості виробничих процесів від одержання сировини до готової продукції рослинництва і тваринництва. Розкриваються головні питання технологічних і організаційних умов ефективної первинної переробки і зберігання сировини і продуктів переробки та оцінки її якості.



Кл.слова:
біотехнології -- молочарство -- рибництво -- м'ясопродукція

   Тип видання:   методичний посібник   
11.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   підручник   
12.


Аграрне право України [Електронний ресурс] : підручник для вищих навчальних закладів / за ред. В. З. Янчука. - 2-е вид., перероб. і доп.. - К. : Юрінком інтер, 2000. - 715 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Україна - велика аграрно-промислова держава. Вона має сприятливі природнокліматичні умови, достатні виробничо-господарські потужності та продуктивні сили для інтенсивного розвитку сільськогосподарського виробництва. Конституція України визнала землю об’єктом права власності Українського народу. Колективно-кооперативні сільськогосподарські підприємства, акціонерні товариства, спілки селян, селянські (фермерські) і приватні підсобні господарства селян стали субєктами права власності на землю сільськогосподарського призначення. У сільському господарстві та економіці України утверджуються нові ринкові економічні відносини, розвиваються господарчо-підприємницькі тенденції, побудовані на принципово нових економічних засадах: формуються земельні і майнові відносини селян, вдосконалюється система державно-правового регулювання сільського господарства, поширюється застосування біржової форми реалізації сільськогосподарської продукції і продовольства.



Кл.слова:
законодавство

   Тип видання:   навчальний посібник   
13.

Адамчук, Н. В.
Видавничі стандарти [Електронний ресурс] / Н. В. Адамчук ; Відкритий Міжнародний Університет Розвитку Людини «Україна». Інститут Філології та масових комунікацій. Кафедра видавничої справи та редагування. - К. : Університет “Україна”, 2010. - 54 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Науково-технічний і економічний прогрес в Україні на сучасному етапі нерозривно пов'язані з ефективною діяльністю у сфері захисту прав споживачів. Стандартизація, метрологія, сертифікація - головні складові технічного регулювання як основи надійного захисту прав споживачів. Потрібно чітко розрізняти стандартизацію, метрологію та сертифікацію, на яких будується система забезпечення прав споживачів на отримання якісних та безпечних товарів, робіт і послуг. Стандартизація - це діяльність, що полягає у встановленні положен для загального і багаторазового застосування щодо наявних чи можливих завдань з метою досягнення оптимального ступеня впорядкування у певній сфері, результатом чого є підвищення рівня відповідності продукції, процесів та послуг їх функціональному призначенню, усунення бар'єрів у торгівлі і сприяння науково-технічному співробітництву. Метрологія - наука про вимірювання, яка включає як теоретичні, так і практичні аспекти вимірювань у всіх галузях науки і техніки. Сертифікація - процедура, за допомогою якої визнаний в уста- новленому порядку орган документально засвідчує відповідність продукції, систем якості, систем управління якістю, систем управління довкіллям, персоналу встановленим законодавством вимогам.



Кл.слова:
стандартизація -- метрологія -- сертифікація

   Тип видання:   навчальний посібник   
14.

Андреюк, Н. В.
Мікроекономіка [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Н. В. Андреюк. - Київ : Кондор, 2004. - 176 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У навчально-методичному посібнику викладені основні поняття і закономірності мікроекономічного аналізу. Його зміст охоплює всі теми типової навчальної програми з дисципліни «Мікроекономіка». Наприкінці теоретичного викладення кожноїтеми запропоновані різнопланові прктичні завдання з коментарями до вирішення і тести з відповідями. До кожної теми додається список рекомендованої літератури. Для студентів економічних спеціальностей усіх форм навчання.



Кл.слова:
ринкова економіка -- попит -- пропозиція -- конкуренція -- споживання

   Тип видання:   методичний посібник   
15.
 


Андреюк, Н. В.
Мікроекономіка [Електронний ресурс] / Н. В. Андреюк. - К. : Кондор, 2004. - 178 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У навчально-методичному посібнику викладені основні поняття і закономірності мікроекономічного аналізу. Його зміст охоплює всі теми типової навчальної програми з дисципліни «Мікроекономіка». Наприкінці теоретичного викладення кожноїтеми запропоновані різнопланові прктичні завдання з коментарями до вирішення і тести з відповідями. До кожної теми додається список рекомендованої літератури. Для студентів економічних спеціальностей усіх форм навчання.



Кл.слова:
попит -- споживання -- конкуренція -- монополія

   Тип видання:   монографія   
16.


Апаратно-програмне забезпечення моніторингу об’єктів генерування, транспортування та споживання теплової енергії [Електронний ресурс] : монографія / Національна академія наук України, Інститут технічної теплофізики ; за ред. В. К. Бабака. - Київ : [б. в.], 2016. - 298 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 10.17 Мб


В монографії розглянуті сучасні методи і засоби моніторингу теплоенергетичного обладнання на етапах генерування, транспортування та споживання теплової енергії, методи та засоби контролю якості палива, нові перетворювачі теплового потоку для систем моніторингу та діагностики енергетичного обладнання, моделі акустичних діагностичних сигналів та методи їх статистичного опрацювання, можливості створення систем шумової діагностики на прикладі пошуку витоку рідини в трубопроводах, викладені основні результати дослідження їх характеристик, розглянуті особливості програмного забезпечення розроблених систем та приклади апаратурної реалізації. Для наукових співробітників, інженерів, а також викладачів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів, що займаються проблемами моніторингу та діагностики технічних об’єктів.



Кл.слова:
теплоенергетика -- трубопроводи -- теплові мережі

   Тип видання:   наукове видання   
17.

Балика, Д. А.
Про класифікацію друків за соціальним призначенням [Електронний ресурс] / Д. А. Балика. - К. : Київ-Друк, 1927. - 35 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У даному матеріалі розглядається необхідність класифікації літератури за соціальним призначенням — наприклад, книги для робітників, для селян, для піонерів, для комсомольців тощо. Розповідається про сферу використання цієї класифікації, як у видавництвах, для планування видавничої роботи та організаційного регулювання книжкової продукції, так і для практичного використовування бібліографії, аналізується їх безпосередній зв'язок.



Кл.слова:
бібліотекознавство -- каталог -- книгознавство

   Тип видання:   навчальний посібник   
18.


Барна справа [Електронний ресурс] : опорний конспект лекцій / Київський національний торговельно-економічний університет. Кафедра технології і організації ресторанного господарства. - К. : [б. в.], 2008. - 117 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Головною метою дисципліни "Барна справа" є форму- вання у студентів бакалаврського рівня знань та вмінь при організації роботи й обслуговування в барах. Дисципліна "Барна справа" є професійно орієнтованою, посідає чільне місце в навчальному процесі і має логічний зв’язок з такими дисциплінами, як "Устаткування закладів ресторанного господарства", "Теоретичні основи технології харчових виробництв", "Організація виробництва", "Організація обслуговування", "Технологія продуктів харчування", "Організація ресторанного господарства за кордоном", "Методи контролю харчових виробництв", "Стандартизація, метрологія та сертифікація", "Основи підприємництва", "Товарознавство харчових продуктів" та ін. Вивчення дисципліни створює умови для формування у студентів широкого світогляду, організаторських здібностей, вмінь розв’язувати виробничі завдання, що сприяє підвищенню якості виробництва барної продукції та обслуговування споживачів у барах.



Кл.слова:
бізнес -- заклади харчування

   Тип видання:   науково-популярне видання   
Категорія: Соціологія   
19.

Бодрийяр, Жан.
Общество потребления. Его мифы и структура [Електронний ресурс] / Жан Бодрийяр. - М. : Республика, 2011. - 269 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Большинство французов должны были дождаться мая 1968 г., чтобы узнать, что они живут в «обществе потребления». Американцы узнали это на двенадцать лет раньше, но анализы социологов вроде Гэлбрейта информировали в конечном счете только элиту, и потребовались некоторые политические события – в особенности война во Вьетнаме – для того, чтобы начался более широкий пересмотр ситуации, выросло ее понимание или, во всяком случае, возникли душевные сомнения. Этот феномен до такой степени трудно очертить, что иногда хочется спросить себя, существует ли он реально, или он изобретен для нужд социальной критики. Реально существуют богатые народы и те, которые скромно претендуют на то, что находятся «на пути к развитию», но речь не об этом: в некоторых очень бедных странах встречаются островки типичного «сверхпотребления» и, наоборот, некоторые государства с относительно высоким уровнем потребления (например, Германская Демократическая Республика) не имеют почти никаких черт общества потребления. Линия демаркации проходит в другом месте: Жан Бодрийяр думает, что именно носители информации – СМИ, как сегодня любят выражаться, прочерчивают эту линию. В тот момент, когда они сами становятся привилегированными объектами потребления, в момент, когда рекламное послание впитывается с наслаждением и в первую очередь, происходит вступление в социально экономическую организацию, отличную от той, которая существовала до середины XX в. Обществом потребления является то, где не только есть предметы и товары, которые желают купить, но где само потребление потреблено в форме мифа.



Кл.слова:
соціологія -- споживання -- консюмеризм

   Тип видання:   методичний посібник   
20.


Бухгалтерський облік в ресторанному господарстві [Електронний ресурс] : конспект лекцій / Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна”. - К. : [б. в.], 2010. - 41 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Для відображення різнобічної діяльності підприємств і організацій з метою одержання інформації, необхідної для управління і контролю, використовують три види господарського обліку: оперативний, бухгалтерський і статистичний. Кожен із них має свої завдання, об’єкти обліку, способи одержання та опрацювання інформації і виконує свою роль у здійсненні функцій, покладених на господарський облік у країні. Оперативний (оперативно-технічний) облік використовується для спостереження і контролю за окремими операціями та процесами на найважливіших ділянках господарської діяльності з метою керівництва ними в міру їх здійснення. Так, за допомогою оперативного обліку здійснюється контроль за виконанням договорів поставки товарноматеріальних цінностей, використанням робочого часу, обладнання і техніки, випуском та реалізацією продукції тощо.



Кл.слова:
господарський облік -- сфера послуг
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського