Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (71)Реферативна база даних (651)Книжкові видання та компакт-диски (681)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>U=Л91$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

   Тип видання:   довідник   
1.


Грибы [Електронний ресурс] : каталог / сост. Б. Андрест. - М. : Центросоюз, 1990. - 80 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Настоящий каталог предназначен для работников заготовительных организаций и предприятий потребительской кооперации: грибоваров, товароведов, заготовителей, других организаторов заготовок дикорастущей продукции.



Кл.слова:
їстівний гриб -- неїстівні гриби -- мікологія

   Тип видання:   довідник   
Категорія: Біологічні науки   
2.

Бескоровайный, А.
Грибы России [Електронний ресурс] / А. Бескоровайный. - М. : [б. в.], 1999

Рубрики:

Географічні рубрики:
  
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В этой книге описано более 220 видов съедобных, условно съедобных и ядовитых грибов, показаны их отличительные признаки; рассказано об их строении и жизни, пищевой ценности, охране грибных ресурсов и разведении грибов (выращивании шампиньонов, летнего опенка, вешенок, белых грибов), уходе за ними. Читатель также найдет в книге полезные советы по заготовке, переработке и хранению грибов в домашних условиях (сушке, маринованию, солению, приготовлению грибного порошка), какие грибы пригодны для различных видов переработки.



Кл.слова:
гриб

   Тип видання:   довідник   
3.


Грибы [Електронний ресурс] : каталог. - [Б. м.] : Центрокооплектехсырье, 1981. - 206 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Oбщее количество грибов, употребляемых в пищу человеком, очень велико и исчисляется многими сотнями видов. В настоящий каталог вошли только те из них, которые приняты для заготовок, а также грибы, которые, не¬смотря на свои высокие пищевые свойства, имеют местное значение и до сих пор не нашли достаточно широкого хозяйственного применения, В специальных разделах изложены краткие ботанические сведения о грибах, их пищевой ценности, о промышленных заготовках и опыте лучших заготовительных организаций по заготовкам грибов, основные способы их переработки: сушка, соление, маринование, отваривание, а также технические требования к переработанной продукции, нормы расхода сырья и специй. Для удобства пользовании каталогом описание грибов к рисункам составлено таи, что сначала приводится характеристика шляпки, нижнего плодового слоя, ножки, гриб¬ной мякоти, эапаха, вкуса, цвета, спор. Кроме того, даются сведения о месте, времени роста и пищевой ценности. В необходимых случаях указаны отличительные признаки, по которым можно отличить съедобный гриб от сходных с ним ядовитых или несъедобных. Настоящее издание предназначено для сборщиков, грибоваров и заготовительных работников потребительской кооперации. Оно поможет улучшить организацию заготовок грибов, увеличить ассортимент их сбора и переработки.



Кл.слова:
гриб

   Тип видання:   науково-популярне видання   
4.

Котоусова, А. М.
Вяленые фрукты и овощи [Електронний ресурс] / А. М. Котоусова, Н. Г. Котоусов. - Москва : Россельхозиздат, 1984. - 144 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге дано описание нового сособа консервирования фруктов и овощей, который заключается в том, что из них предварительно отделяют сок, а оставшийся продукт можно вялить, использовать для приготовления пюре, джема, цукатов, варенья и т.д., которые сохраняют питательные качества свежих фруктов и овощей. Книга предназначена для широкого круга читателей.



Кл.слова:
консервування -- конфітюри -- кондитерські вироби -- харчові технології

   Тип видання:   навчальний посібник   
5.

Іваненко, Ф. В.
Технологія виробництва і переробки продукції рослинництва [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Ф. В. Іваненко ; Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. - Київ : [б. в.], 2008. - 600 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 14.15 Мб


Обґрунтовано необхідність глибокого вивчення технологій, що визначають напрям і ступінь прискорення науково-технічного прогресу у рослинництві. Основна мета посібника є підготовка економіста, менеджера до участі у вдосконаленні базових технологій вирощування сільськогосподарських культур і впровадженні принципово нових моделей технологічних процесів у рослинництві з урахуванням біологічних особливостей видів, агрокліматичних, енергетичних, екологічних та інших умов виробництва, а також набуття знань і навиків з питань стандартизації і сертифікації, оцінки технологій за показниками якості одержуваної сировини, сучасних методів зберігання, транспортування, первинної і поглибленої переробки продукції рослинництва.



Кл.слова:
землеробство -- сівозміна -- добрива -- харчові технології

   Тип видання:   монографія   
6.

Одарченко, Д. М.
Заморожені напівфабрикати з дикорослих ягід [Електронний ресурс] : монографія / Д. М. Одарченко, А. І. Кудряшов, А. О. Бабіч ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2014. - 181 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 12.47 Мб


В монографії подано результати досліджень, направлених на формування товарознавчих характеристик і функціонально-технологічних властивостей, а також розширення товарного асортименту заморожених продуктів переробки з журавлини великоплідної та калини звичайної. Це видання рекомендується для викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальностями «Товарознавство та комерційна діяльність», «Експертиза товарів та послуг», «Управління безпечністю та якістю товарів», «Технології зберігання, консервування та переробки плодів та овочів», інженерно-технічних працівників, які зайняті в галузі переробки плодоовочевої продукції.



Кл.слова:
харчові технології -- товарознавча оцінка -- ягідна сировина
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського