Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (4)Автореферати дисертацій (1339)Реферативна база даних (9180)Книжкові видання та компакт-диски (1339)Журнали та продовжувані видання (15)
Пошуковий запит: (<.>K=СУМІСНІСТЬ$<.>+<.>K=ПРОДУКТІВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 37
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   підручник   
1.

Старовойт, Л. Я.
Кулінарія [Електронний ресурс] / Л. Я. Старовойт, М. С. Косовенко, Ж. М. Смирнова. - К. : Вища школа, 1992. - 270 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику описано раціональні способи механічної кулінарної обробки продуктів для приготування страв і кулінарних виробів в умовах масового виробництва згідно з науково обгрунтованими нормами раціонального харчування. Викладено питання теплової кулінарної обробки продуктів, технології приготування страв. Приведено їхню якісну характеристику, строки реалізації, а також норми закладання сировини.



Кл.слова:
харчування -- страва -- рецепт приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
2.


Лучшие рецепты домашнего консервирования [Електронний ресурс] / сост.: Л. Л. Денисова, Л. В. Семенюк. - [Б. м.] : World Wide Printing, 1997. - 416 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В предлагаемой книге описаны самые разные способы домашнего-консервирования, приведены лучшие рецепты приготовления компотов, варенья, желе, солений с учетом особенностей каждого вида плодов и овощей. Используя советы и рецепты этой книги, вы будете ощущать ароматы и вкус лета и осени всю зиму.



Кл.слова:
соління -- зберігання продуктів

   Тип видання:   методичний посібник   
3.

Доцяк, В. С.
Українська кухня [Електронний ресурс] / В. С. Доцяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - Л. : Оріяна-Нова, 1998. - 567 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. Для учнів професійно-технічних закладів освіти.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
4.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   словник   
5.

Рафалюк, В. В.
Англо-український і українсько-англійський словник з аналітичної хімії [Електронний ресурс] / В. В. Рафалюк, О. М. Ловягін. - Севастополь : Вебер, 2002. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Словник містить близько 4500 термінів в англо-українській частині, і стільки ж в українсько-англійській частині, та охоплює галузі аналітичної хімії, фармакології, екології, хімічної технології, технології харчових продуктів, нафтохімії, мінералогії, та ін. Може бути корисний для наукових працівників, аналітиків, провізорів, інженерів, метрологів, співробітників промислових лабораторій, викладачів, аспірантів і студентів, які спеціалізуються в галузі хімії, фармакології, екології, хімічної технології і суміжних дисциплін.



Кл.слова:
фармакологія -- нафтохімія -- мінералогія

   Тип видання:   методичний посібник   
6.

Шашков, А.
WinXP FAQ CHM Edition v3.5 [Електронний ресурс] / А. Шашков. - [Б. м. : б. в.], 2002

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Это третья версия WinXP FAQ CHM Edition. XP вобрала в себя многое из W2k, поэтому нет ничего удивительного в том, что читатели нашего W2k FAQ найдут для себя много знакомого и в этом документе. Тем не менее, это два абсолютно самостоятельных труда, которые будут развиваться параллельно. Как обычно, мы рассчитываем на Вашу помощь и на Ваш опыт, в наших усилиях сделать этот FAQ лучше.



Кл.слова:
операційна система -- налаштування -- сумісність -- прикладна програма

   Тип видання:   підручник   
7.


Технологія спирту [Електронний ресурс] / під ред. В. О. Маринченка. - К. : НУХТ, 2003. - 496 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику подається біохімічна і технологічна характеристика сировини. Описані способи зберігання і підготовки сировини до зброджування. Викладені питання одержання ферментних препаратів і солоду, культивування дріжджів, бактерій, пліснявих грибів, зброджування сусла, виділення спирту із бражки і його ректифікації. Наведені способи використання побічних продуктів і очистки стічних вод. Велика увага приділена енерго- і ресурсозберігаючим технологіям у спиртовому виробництві, а також актуальним проблемам у спиртовій промисловості, що сприятиме творчому вирішенню студентами та фахівцями підприємств основних задач розвитку спиртової промисловості, спрямованих на зниження собівартості продукції і покращання її якісних показників. Для студентів, магістрантів та аспіратнтів вищих навчальних закладів, а також працівників спиртової промисловості, які підвищують свою кваліфікацію.



Кл.слова:
солод -- бактерії -- сусло

   Тип видання:   наукове видання   
8.

Rischpater, R.
Software development for the QUALCOMM BREW platform [Electronic resource] / R. Rischpater. - New York : Apress, 2003. - 352 p. - (The Experts Voice)
Переклад назви: Розробка програмних продуктів для платформи QUALCOMM BREW

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Software Development for the QUALCOMM BREW Platform provides a soup to nuts examination of what it takes to design, develop, and deploy commercially viable applications for the QUALCOMM BREW platform. This new platform for wireless development is the solutions for delivering video and color games onto cell phones as you have seen in television advertisements. QUALCOMM Binary Runtime Environment for Wireless (BREW) is a development platform that allows software developers to create applications that operate on all handsets that utilize the QUALCOMM CDMA chipsets. With over a million BREW enabled handsets having shipped in the first year of BREW's availability and successful deployment with both a major domestic carrier (Verizon Wireless, with over five million subscribers) and overseas carriers (Telesp and KTF, with other carriers presently running trials with BREW), BREW is poised to become an important player in the wireless handset space. BREW offers a number of key advantages over other software environments for today's handsets to both carriers and software developers, including secure application licensing, integrated billing for application purchases, and down to the metal APIs for high performance applications including multimedia and gaming applications. Software Development for the QUALCOMM BREW Platform will begin with an introduction to BREW and how it differs from its competitors (J2ME, Palm OS, Symbian, and Pocket PC Phone Edition). After this orientation, the reader learns about what it takes to develop applications for BREW - not just development tools, but the methodology required to bring an application to a carrier for distribution.



Кл.слова:
програмний продукт -- розробка -- програмне забезпечення

   Тип видання:   наукове видання   
9.

Boar, C.
XML. Web services in the organization [Electronic resource] / C. Boar. - Redmond : Microsoft Press, 2003. - 191 p
Переклад назви: XML. Веб-послуги в організації

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Use this guide to learn how to exploit XML-based Web services to help solve system security, interoperability, availability, and other business challenges.



Кл.слова:
безпека -- сумісність -- бізнес-завдання

   Тип видання:   методичний посібник   
10.


Загальна технологія харчових виробництв [Електронний ресурс] : опорний конспект лекцій / уклад. М. М. Калакура. - К. : [б. в.], 2003. - 89 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Метою курсу є забезпечення студентів знаннями у питаннях, пов’язаних із переробною та харчовою промисловістю України, технологією та технікою окремих її галузей. На основі цих знань студент зможе у майбутньому правильно обрати певну спеціалізацію або працювати на посадах, які потребують широкого діапазону знань харчових технологій. Успішна діяльність спеціалістів громадського харчування неможлива без всебічного вивчення технологій харчових виробництв. Враховуючи профіль підготовки фахівців, приділяється увага загальній характеристиці основних галузей харчових виробництв, окремим стадіям технологічного процесу харчових виробництв. Вивчаються принципові технологічні схеми та головні технологічні процеси окремих технологій, показником якості різних видів харчових продуктів. Під час вивчення дисципліни студент повинен навчитися характеризувати технологічні властивості основної сировини, технологічні процеси окремих технологій, вплив їх на якість готових виробів. Крім того, студент повинен вміти пояснити та науково обгрунтувати окремі технологічні процеси з позицій фізичної, колоїдної, органічної хімії, біохімії, мікробіології, фізики, інженерних дисциплін; давати оцінку технологічним процесам виробництва різних продуктів щодо раціональної переробки сировини, матеріаломісткості та енергоємності, екологічності. Опорний конспект лекцій з курсу “Загальна технологія харчових виробництв” може стати корисним при самостійній роботі, що передує лекціям і лабораторним заняттям та при підготовці до різних форм поточного, рубіжного, підсумкового та державного контролю знань майбутніх фахівців. Матеріали конспекту можуть бути використані під час вивчення курсу за будь-яким структурним варіантом навчальних програм. Це дозволить скоротити витрати часу на один і той же лекційний матеріал, змінити зміст лекційної роботи для більш складних проблем, питань, стати основою пролемного навчання.



Кл.слова:
харчова промисловість -- технологія виробництва

   Тип видання:   навчальний посібник   
11.
 


Матвієнко, О. В.
Internet-технології: проектування Web-сторінки [Електронний ресурс] : навчальний посібник / О. В. Матвієнко, І. Л. Бородкіна. - К. : Альтерпрес, 2003. - 114 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Навчальний посібник призначений для практичного засвоєння знань і набуття навичок роботи зі створення гіпертекстових програмно-інформаційних продуктів із застосуванням мови гіпертекстової розмітки HTML. Навчальний посібник містить завдання для самостійної роботи і запитання для самоперевірки, методичні рекомендації до створення кінцевого інформаційно-технологічного продукту – Web-сторінки для мережі Інтернет, електронного довідника, посібника тощо. Навчальний посібник розрахований на студентів вищих навчальних закладів, які вивчають технології створення електронних інформаційних ресурсів.



Кл.слова:
електронний документ -- віртуальні інформаційні ресурси -- інформаційні технології -- електронний ресурс

   Тип видання:   підручник   
12.

Романенко, Л. Ф.
Банківський маркетинг [Електронний ресурс] : підручник / Л. Ф. Романенко. - К. : Центр навчальної літератури, 2004. - 344 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Підручник підготовлено відповідно до навчальної програми курсу "Маркетинг у банках" для студентів, опановуючих магістерську підготовку, та практичних працівників банківської сфери. Значну увагу приділено методології банківського маркетингу, класифікації банківських продуктів, особливостям проведення маркетингових досліджень в банківській сфері, стратегії розвитку комерційного банку та контролю маркетингової діяльності, а також розробці товарної, ціпової, комунікаційної та збутової політики банків. Підручник містить контрольні запитання, завдання для самостійної роботи студентів, кейси, методичні вказівки до їх виконання. Рекомендований для студентів економічних вузів, аспірантів, викладачів, працівників банківської сфери, а також усіх, хто цікавиться проблемами банківського маркетингу.



Кл.слова:
банківська сфера -- маркетингове дослідження -- маркетингова діяльність

   Тип видання:   навчальний посібник   
13.

Ратушенко, А. Т.
Санітарія і гігієна ресторанного господарства [Електронний ресурс] : опорний конспект лекцій / А. Т. Ратушенко ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». - К. : [б. в.], 2005. - 107 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Опорний конспект лекцій з дисципліни “Санітарія і гігієна ресторанного господарства” складений для студентів які навчаються за спеціальністю 6.091711 – «Технологія харчування» з метою поглиблення практичних і теоретичних знань, а також на допомогу в підготовці до лабораторних занять, виконання індивідуальної самостійної роботи та при підготовці до поточного, рубіжного, підсумкового та державного контролю знань майбутніх фахівців. Опорний конспект “Санітарія і гігієна ресторанного господарства” за змістом охоплює всі теми курсу, містить логічну послідовну інформацію про гігієнічні вимоги до факторів зовнішнього середовища, вимоги до проектування закладів ресторанного господарства, санітарне утримання закладів, санітарну експертизу харчових продуктів, вимоги до кулінарної обробки харчових продуктів, відомості про харчові отруєння, гельмінтози та їх профілактику. Опорний конспект дає можливість студентам теоретично вивчити питання курсу та набути знань з основних базових питань організації державного санітарного нагляду за діяльністю закладів ресторанного господарства, дотримання санітарних норм у визначенні якості продовольчої сировини та харчових продуктів, а також сприятиме розвитку навичок в роботі зі спеціальною та довідниковою літературою.



Кл.слова:
санатарія -- гігієна -- заклади харчування

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Гірнича справа   
14.

Смирнов, В. О.
Фізичні та хімічні основи виробництва [Електронний ресурс] : навчальний посібник / В. О. Смирнов, В. С. Білецький. - Донецьк : Східний видавничий дім, 2005. - 148 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Розглянуті питання виникнення корисних копалин. Викладені фізичні та хімічні основи і технологія процесів збагачення корисних копалин, аґломерації і брикетування продуктів збагачення, коксохімічного і металургійного виробництва. Розглянуті принципові конструкції технологічного обладнання і його принцип дії. Викладені основні положення охорони навколишнього середовища. Посібник призначено для студентів вузів і технікумів.



Кл.слова:
металургія -- коксохімія -- корисні копалини

   Тип видання:   підручник   
15.


Гігієна харчування з основами нутриціології [Електронний ресурс] : в 2 т. / ред. В. І. Ципріян. - К. : Медицина, 2007

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Кн. 1 : Аністратенко Т.І.. - 528 с.

Кн. 2. - 544 с.


З усіх гігієнічних дисциплін найбільш інтенсивно упродовж другої половини ХХ ст. розвивалася гігієна харчування. Підґрунтям такого розвитку були фундаментальні досягнення науки про харчування, що позначилося на формулі збалансованого харчування, упровадження новітніх технологій виробництва харчових продуктів, розширення мережі закладів громадського харчування і торгівлі, гармонізація законодавчої бази у сфері якості та безпеки харчових продуктів з міжнародними вимогами. Усе це привело до розширення функціональних обов'язків лікарів за фахом "гігієна харчування", зміни законодавчої та швидкого оновлення нормативної бази, значно ускладнило ведення поточного та запобіжного санітарного нагляду. Об'єм матеріалу, який необхідно опанувати студентам та інтернам медико-профілактичного профілю, значно збільшився, що визначило потребу підготовки нового підручника у двох книгах. У книзі 1, ґрунтуючись на сучасній теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, автори висвітлюють гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, основи профілактики аліментарних та аліментарно зумовлених захворювань, дають гігієнічну і нутриціологічну характеристику харчових продуктів, визначають організаційно-правові основи їх експертизи. Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів ІІІ—ІV рівнів акредитації. Може бути корисним також слухачам закладів післядипломної освіти та практичним лікарям із загальної гігієни, гігієна харчування та дієтології



Кл.слова:
загальна гігієна -- дієтологія

   Тип видання:   методичний посібник   
16.


Раздельное питание [Електронний ресурс] / авт.-сост. Л. Смирнова. - Минск : Харвест, 2007. - 64 с.. - (50 самых лучших рецептов)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Многие россияне в последние годы стали прибегать к лечению с использованием новых систем естественного оздоровления, ранее неизвестных из-за скептического отношения к ним официальной медицинской науки, полноправной составной частью которых является учение о совместимости пищевых продуктов. В книге рассказывается о наиболее популярных системах. Для широкого круга читателей.



Кл.слова:
кулінарія -- сумісність продуктів

   Тип видання:   наукове видання   
17.


Основи хімії і фізики горючих копалин [Електронний ресурс] / В. І. Саранчук [та ін.]. - Донецьк : Східний видавничий дім, 2008. - 640 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У книзі розглядаються фізико-хімічні властивості природних і синтетичних форм вуглецю, а також палив, їх походження, класифікація, склад, фізичні і хімічні властивості, молекулярна структура твердих горючих копалин, нафти, природних газів, викладені принципи переробки горючих копалин і сучасні уявлення про сутність і механізм їхнього перетворення в різних умовах, дана характеристика продуктів, що утворюються. У додатках подано енциклопедичний словник "Тверді горючі копалини", який містить понад 1700 статей. Для студентів, магістрантів і аспірантів вузів, що навчаються за напрямом «Хімічна технологія та інженерія», науковців, співробітників проектних організацій та інженерно-технічних працівників заводів.



Кл.слова:
нафта -- газ -- молекулярна структура

   Тип видання:   навчальний посібник   
18.


Барна справа [Електронний ресурс] : опорний конспект лекцій / Київський національний торговельно-економічний університет. Кафедра технології і організації ресторанного господарства. - К. : [б. в.], 2008. - 117 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Головною метою дисципліни "Барна справа" є форму- вання у студентів бакалаврського рівня знань та вмінь при організації роботи й обслуговування в барах. Дисципліна "Барна справа" є професійно орієнтованою, посідає чільне місце в навчальному процесі і має логічний зв’язок з такими дисциплінами, як "Устаткування закладів ресторанного господарства", "Теоретичні основи технології харчових виробництв", "Організація виробництва", "Організація обслуговування", "Технологія продуктів харчування", "Організація ресторанного господарства за кордоном", "Методи контролю харчових виробництв", "Стандартизація, метрологія та сертифікація", "Основи підприємництва", "Товарознавство харчових продуктів" та ін. Вивчення дисципліни створює умови для формування у студентів широкого світогляду, організаторських здібностей, вмінь розв’язувати виробничі завдання, що сприяє підвищенню якості виробництва барної продукції та обслуговування споживачів у барах.



Кл.слова:
бізнес -- заклади харчування

   Тип видання:   навчальний посібник   
19.
 


Богатырев, С. А.
Технология хранения и транспортирования товаров [Електронний ресурс] : учеб. пособие / С. А. Богатырев, И. Ю. Михайлова. - М. : Дашков и К, 2009. - 98 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Учебное пособие является кратким курсом по технологии хранения и транспортирования потребительских товаров, знания которых необходимы в практической деятельности товароведов и специалистов различных торговых организаций. В нем приводятся особенности классификации товаров по срокам хранения, факторы, обеспечивающие сохранение качества и количества товаров, условия, способы хранения и транспортирования потребительских товаров.Учебное пособие предназначено для студентов экономических факультетов вузов, в том числе студентов, обучающихся по специальности 351100 «Товароведение и экспертиза товаров», а также будет полезно специалистам-товароведам.



Кл.слова:
товарознавство -- логістика -- експертиза продуктів -- економіка

   Тип видання:   підручник   
Категорія: Біологічні науки   
20.
 


Гудзь, С. П.
Мікробіологія [Електронний ресурс] : підручник / С. П. Гудзь. - Л. : Видавничий центр ЛНУ ім. І. Франка, 2009. - 360 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику висвітлено основні питання сучасної мікробіології за програмою підготовки студентів біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів. Виклад матеріалу розпочинається з короткого історичного нарису про відкриття мікроорганізмів і становлення мікробіології. Розглянуто місце мікроорганізмів у системі живого, їхню удову та хімічний склад, живлення, методи культивування, вплив факторів середовища. Доволі повно представлено різноманітність прокаріотичних і еукаріотичних мікроорганізмів, їхню сучасну систематику, поширення у природі. Висвітлено особливості енергетичного та конструктивного обмінів мікроорганізмів, механізми регулювання них процесів, а також можливі шляхи використання мікроорганізмів і продуктів їхнього метаболізму у практичних цілях. начну увагу приділено генетиці мікроорганізмів як основі для одержання цінних для мікробіологічноїпромисловості штамів. Матеріал останніх розділів книги присвячений в заємовідносинам між мікро- і макроорганізмами: охарактеризовано інфекцію та протимікробний імунітет, описано окремі патогенні мікроорганізми й ті інфекційні захворювання, які вони спричиняють. Для студентів біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів. Буде корисним для мікробіологів-науковців і працівників мікробіологічної ромисловості.



Кл.слова:
мікроорганізми -- біотехнології -- імунітет -- інфекційні захворювання
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського