Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (4)Автореферати дисертацій (1339)Реферативна база даних (9180)Книжкові видання та компакт-диски (1339)Журнали та продовжувані видання (15)
Пошуковий запит: (<.>K=СУМІСНІСТЬ$<.>+<.>K=ПРОДУКТІВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 37
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   словник   
1.

Рафалюк, В. В.
Англо-український і українсько-англійський словник з аналітичної хімії [Електронний ресурс] / В. В. Рафалюк, О. М. Ловягін. - Севастополь : Вебер, 2002. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Словник містить близько 4500 термінів в англо-українській частині, і стільки ж в українсько-англійській частині, та охоплює галузі аналітичної хімії, фармакології, екології, хімічної технології, технології харчових продуктів, нафтохімії, мінералогії, та ін. Може бути корисний для наукових працівників, аналітиків, провізорів, інженерів, метрологів, співробітників промислових лабораторій, викладачів, аспірантів і студентів, які спеціалізуються в галузі хімії, фармакології, екології, хімічної технології і суміжних дисциплін.



Кл.слова:
фармакологія -- нафтохімія -- мінералогія

   Тип видання:   підручник   
2.

Старовойт, Л. Я.
Кулінарія [Електронний ресурс] / Л. Я. Старовойт, М. С. Косовенко, Ж. М. Смирнова. - К. : Вища школа, 1992. - 270 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику описано раціональні способи механічної кулінарної обробки продуктів для приготування страв і кулінарних виробів в умовах масового виробництва згідно з науково обгрунтованими нормами раціонального харчування. Викладено питання теплової кулінарної обробки продуктів, технології приготування страв. Приведено їхню якісну характеристику, строки реалізації, а також норми закладання сировини.



Кл.слова:
харчування -- страва -- рецепт приготування

   Тип видання:   монографія   
3.

Небеська, А. В.
Культуріндустрія і хеві-метал [Електронний ресурс] : трансформація важкої музики від 70-их років до сьогодні : кваліф. робота ... бакалавра культури / А. В. Небеська; Нац. ун-т "Києво-Могилянська академія". - К. : [б. в.], 2010. - 80 с.

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Актуальність даного дослідження полягає в популярності важкої музики сьогодні й її впливі на життя сучасних людей. Від 70-х років хеві-метал трансформувався, і сьогодні деякі його піджанри користуються популярністю серед дуже великого числа меломанів. Об'єктом дослідження є важка музика і допоміжні артефакти хеві-металу: тексти пісень, відеокліпи, зображення виконавців, поведінка фанатів. Предметом дослідження є явище комерціалізації музики; варіанти протистояння комерціалізації музики; відображення у музиці тенденцій сучасного суспільства і їх зміна від 70-х років до сьогодення. Метою даної роботи є спроба проаналізувати важку музику від часу її виникнення до сьогодення, виокремити відмінності між хеві-металом 70-х років і хеві-металом сьогодні і з'ясувати, яке місце важка музика займає у культуріндустрії. Завданнями роботи є: визначити ознаки хеві-металу 70-х, 90- х і 2000-х; з'ясувати відносини між хеві-металом і традиційною культурою цих 4 років; зрозуміти трансформацію важкої музики і вплив на цей процес комерціалізації; дати відповідь на запитання, чи є хеві-метал музикою для аутсайдерів, або ж він є одним з продуктів культуріндустрії. Методами роботи є аналіз наявної літератури, досліджень важкої музики, а також аналіз музики, текстів пісень, відеокліпів, фотографій і зображень Матеріалами дослідження є музика відомих хеві-метал виконавців, тексти пісень, відеокліпи на пісні, фотографії музичних гуртів і окремих виконавців. Наукова новизна дипломної роботи полягає у дослідженні теми, яка не досліджувалася вітчизняними науковцями, а також розгляд важкої музики у контексті культуріндустрії.



Кл.слова:
музика -- рок -- меломанія -- шоу-бізнес

   Тип видання:   методичний посібник   
4.


Раздельное питание [Електронний ресурс] / авт.-сост. Л. Смирнова. - Минск : Харвест, 2007. - 64 с.. - (50 самых лучших рецептов)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Многие россияне в последние годы стали прибегать к лечению с использованием новых систем естественного оздоровления, ранее неизвестных из-за скептического отношения к ним официальной медицинской науки, полноправной составной частью которых является учение о совместимости пищевых продуктов. В книге рассказывается о наиболее популярных системах. Для широкого круга читателей.



Кл.слова:
кулінарія -- сумісність продуктів

   Тип видання:   методичний посібник   
5.

Доцяк, В. С.
Українська кухня [Електронний ресурс] / В. С. Доцяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - Л. : Оріяна-Нова, 1998. - 567 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. Для учнів професійно-технічних закладів освіти.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   навчальний посібник   
6.
 


Матвієнко, О. В.
Internet-технології: проектування Web-сторінки [Електронний ресурс] : навчальний посібник / О. В. Матвієнко, І. Л. Бородкіна. - К. : Альтерпрес, 2003. - 114 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Навчальний посібник призначений для практичного засвоєння знань і набуття навичок роботи зі створення гіпертекстових програмно-інформаційних продуктів із застосуванням мови гіпертекстової розмітки HTML. Навчальний посібник містить завдання для самостійної роботи і запитання для самоперевірки, методичні рекомендації до створення кінцевого інформаційно-технологічного продукту – Web-сторінки для мережі Інтернет, електронного довідника, посібника тощо. Навчальний посібник розрахований на студентів вищих навчальних закладів, які вивчають технології створення електронних інформаційних ресурсів.



Кл.слова:
електронний документ -- віртуальні інформаційні ресурси -- інформаційні технології -- електронний ресурс

   Тип видання:   підручник   
7.


Гігієна харчування з основами нутриціології [Електронний ресурс] : в 2 т. / ред. В. І. Ципріян. - К. : Медицина, 2007

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Кн. 1 : Аністратенко Т.І.. - 528 с.

Кн. 2. - 544 с.


З усіх гігієнічних дисциплін найбільш інтенсивно упродовж другої половини ХХ ст. розвивалася гігієна харчування. Підґрунтям такого розвитку були фундаментальні досягнення науки про харчування, що позначилося на формулі збалансованого харчування, упровадження новітніх технологій виробництва харчових продуктів, розширення мережі закладів громадського харчування і торгівлі, гармонізація законодавчої бази у сфері якості та безпеки харчових продуктів з міжнародними вимогами. Усе це привело до розширення функціональних обов'язків лікарів за фахом "гігієна харчування", зміни законодавчої та швидкого оновлення нормативної бази, значно ускладнило ведення поточного та запобіжного санітарного нагляду. Об'єм матеріалу, який необхідно опанувати студентам та інтернам медико-профілактичного профілю, значно збільшився, що визначило потребу підготовки нового підручника у двох книгах. У книзі 1, ґрунтуючись на сучасній теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, автори висвітлюють гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, основи профілактики аліментарних та аліментарно зумовлених захворювань, дають гігієнічну і нутриціологічну характеристику харчових продуктів, визначають організаційно-правові основи їх експертизи. Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів ІІІ—ІV рівнів акредитації. Може бути корисним також слухачам закладів післядипломної освіти та практичним лікарям із загальної гігієни, гігієна харчування та дієтології



Кл.слова:
загальна гігієна -- дієтологія

   Тип видання:   наукове видання   
Категорія: Соціологія   
8.

Шендеровський, К. С.
Соціальна освіта та соціальні комунікації [Електронний ресурс] : тексти лекцій / К. С. Шендеровський. - К. : Київ. нац. ун-т; Ін-т, 2011. - 206 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В текстах лекцій наведено найбільш методологічно значущі, проблемні та важкі для засвоєння розділи з нової дисципліни «Освітня проблематика (проблематика соціальної освіти)», що є дисципліною за вибором студентів для напряму підготовки 6.030301 «журналістика». Обсяг, послідовність викладу та структура матеріалу відповідає тематичному плану дисципліни. Тексти лекцій, як навчальне видання, містять систему відомостей наукового та прикладного характеру, викладену у формі конспектів, що зручно для вивчення і викладання. Наведені дослідження було проведено в межах дисертаційного дослідження як результат вивчення актуальної проблеми інституалізації соціальних комунікацій в сфері вирішення соціальних проблем. В текстах лекцій розглядаються нові проблеми, розкриваються альтернативні підходи, що характеризують оригінальні напрямки розвитку соціальної освіти зокрема та комунікаційних продуктів в цілому. Наведені малюнки, таблиці та схеми є авторськими та використовуються під час навчання у форматі слайдів або як роздатковий матеріал для аудиторної роботи.



Кл.слова:
соціологія -- комунікація -- освіта

   Тип видання:   наукове видання   
9.

Boar, C.
XML. Web services in the organization [Electronic resource] / C. Boar. - Redmond : Microsoft Press, 2003. - 191 p
Переклад назви: XML. Веб-послуги в організації

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Use this guide to learn how to exploit XML-based Web services to help solve system security, interoperability, availability, and other business challenges.



Кл.слова:
безпека -- сумісність -- бізнес-завдання

   Тип видання:   методичний посібник   
10.

Шашков, А.
WinXP FAQ CHM Edition v3.5 [Електронний ресурс] / А. Шашков. - [Б. м. : б. в.], 2002

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Это третья версия WinXP FAQ CHM Edition. XP вобрала в себя многое из W2k, поэтому нет ничего удивительного в том, что читатели нашего W2k FAQ найдут для себя много знакомого и в этом документе. Тем не менее, это два абсолютно самостоятельных труда, которые будут развиваться параллельно. Как обычно, мы рассчитываем на Вашу помощь и на Ваш опыт, в наших усилиях сделать этот FAQ лучше.



Кл.слова:
операційна система -- налаштування -- сумісність -- прикладна програма

   Тип видання:   наукове видання   
11.

Rischpater, R.
Software development for the QUALCOMM BREW platform [Electronic resource] / R. Rischpater. - New York : Apress, 2003. - 352 p. - (The Experts Voice)
Переклад назви: Розробка програмних продуктів для платформи QUALCOMM BREW

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Software Development for the QUALCOMM BREW Platform provides a soup to nuts examination of what it takes to design, develop, and deploy commercially viable applications for the QUALCOMM BREW platform. This new platform for wireless development is the solutions for delivering video and color games onto cell phones as you have seen in television advertisements. QUALCOMM Binary Runtime Environment for Wireless (BREW) is a development platform that allows software developers to create applications that operate on all handsets that utilize the QUALCOMM CDMA chipsets. With over a million BREW enabled handsets having shipped in the first year of BREW's availability and successful deployment with both a major domestic carrier (Verizon Wireless, with over five million subscribers) and overseas carriers (Telesp and KTF, with other carriers presently running trials with BREW), BREW is poised to become an important player in the wireless handset space. BREW offers a number of key advantages over other software environments for today's handsets to both carriers and software developers, including secure application licensing, integrated billing for application purchases, and down to the metal APIs for high performance applications including multimedia and gaming applications. Software Development for the QUALCOMM BREW Platform will begin with an introduction to BREW and how it differs from its competitors (J2ME, Palm OS, Symbian, and Pocket PC Phone Edition). After this orientation, the reader learns about what it takes to develop applications for BREW - not just development tools, but the methodology required to bring an application to a carrier for distribution.



Кл.слова:
програмний продукт -- розробка -- програмне забезпечення

   Тип видання:   підручник   
12.


Технологія спирту [Електронний ресурс] / під ред. В. О. Маринченка. - К. : НУХТ, 2003. - 496 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику подається біохімічна і технологічна характеристика сировини. Описані способи зберігання і підготовки сировини до зброджування. Викладені питання одержання ферментних препаратів і солоду, культивування дріжджів, бактерій, пліснявих грибів, зброджування сусла, виділення спирту із бражки і його ректифікації. Наведені способи використання побічних продуктів і очистки стічних вод. Велика увага приділена енерго- і ресурсозберігаючим технологіям у спиртовому виробництві, а також актуальним проблемам у спиртовій промисловості, що сприятиме творчому вирішенню студентами та фахівцями підприємств основних задач розвитку спиртової промисловості, спрямованих на зниження собівартості продукції і покращання її якісних показників. Для студентів, магістрантів та аспіратнтів вищих навчальних закладів, а також працівників спиртової промисловості, які підвищують свою кваліфікацію.



Кл.слова:
солод -- бактерії -- сусло

   Тип видання:   підручник   
13.

Лютий, І. О.
Банківський маркетинг [Електронний ресурс] : підручник / І. О. Лютий, О. О. Солодка. - К. : Центр учбової літератури, 2010. - 776 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Підручник містить сучасні методи дослідження та прогнозування кон’юнктури грошового ринку та ринку банківських продуктів і послуг. Сприяє ефективному вивченню сутності, цілей та засад маркетингу в банку, методів досліджень ринку банківських продуктів і послуг, освоєнню інструментів маркетингу в банківській діяльності. Дозволяє набути вміння реалізовувати системний підхід до розробки та реалізації маркетингової стратегії банку. Авторами приділено значну увагу питанням позиціонування та посилення інноваційної активності комерційного банку в умовах невизначеності та ризику. Детально розглянуто аспекти організації маркетингу в банку, показники ефективності маркетингової діяльності. Викладення теоретичного матеріалу пов’язане з практичними завданнями аналітичного спрямування з використанням програмного забезпечення, прикладами діяльності сучасних комерційних банків України. Підручник призначений для студентів економічних спеціальностей, аспірантів, викладачів вузів, банкірів.



Кл.слова:
ринок -- фінанси -- прогнозування -- дослідження

   Тип видання:   методичний посібник   
14.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   методичний посібник   
15.


Лучшие рецепты домашнего консервирования [Електронний ресурс] / сост.: Л. Л. Денисова, Л. В. Семенюк. - [Б. м.] : World Wide Printing, 1997. - 416 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В предлагаемой книге описаны самые разные способы домашнего-консервирования, приведены лучшие рецепты приготовления компотов, варенья, желе, солений с учетом особенностей каждого вида плодов и овощей. Используя советы и рецепты этой книги, вы будете ощущать ароматы и вкус лета и осени всю зиму.



Кл.слова:
соління -- зберігання продуктів

   Тип видання:   підручник   
16.

Романенко, Л. Ф.
Банківський маркетинг [Електронний ресурс] : підручник / Л. Ф. Романенко. - К. : Центр навчальної літератури, 2004. - 344 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Підручник підготовлено відповідно до навчальної програми курсу "Маркетинг у банках" для студентів, опановуючих магістерську підготовку, та практичних працівників банківської сфери. Значну увагу приділено методології банківського маркетингу, класифікації банківських продуктів, особливостям проведення маркетингових досліджень в банківській сфері, стратегії розвитку комерційного банку та контролю маркетингової діяльності, а також розробці товарної, ціпової, комунікаційної та збутової політики банків. Підручник містить контрольні запитання, завдання для самостійної роботи студентів, кейси, методичні вказівки до їх виконання. Рекомендований для студентів економічних вузів, аспірантів, викладачів, працівників банківської сфери, а також усіх, хто цікавиться проблемами банківського маркетингу.



Кл.слова:
банківська сфера -- маркетингове дослідження -- маркетингова діяльність

   Тип видання:   законодавчі матеріали   
17.

Arvanitoyannis, I. S.
HACCP and ISO 22000 [Electronic resource] : application to Foods of Animal Origin / I. S. Arvanitoyannis. - Chichester : Wiley-Blackwell, 2009. - 549 p.
Переклад назви: HACCP та ISO 22000: Додаток до продуктів тваринного походження

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Food Safety is an increasingly important issue. Numerous food crises have occurred internationally in recent years (the use of the dye Sudan Red I; the presence of acrylamide in various fried and baked foods; mislabelled or unlabelled genetically modified foods; and the outbreak of variant Creutzfeldt-Jakob disease) originating in both primary agricultural production and in the food manufacturing industries. Public concern at these and other events has led government agencies to implement a variety of legislative actions covering many aspects of the food chain. This book presents and compares the HACCP and ISO 22000:2005 food safety management systems. These systems were introduced to improve and build upon existing systems in an attempt to address the kinds of failures which can lead to food crises. Numerous practical examples illustrating the application of ISO 22000 to the manufacture of food products of animal origin are presented in this extensively-referenced volume. After an opening chapter which introduces ISO 22000 and compares it with the well-established HACCP food safety management system, a summary of international legislation relating to safety in foods of animal origin is presented. The main part of the book is divided into chapters which are devoted to the principle groups of animal-derived food products: dairy, meat, poultry, eggs and seafood. Chapters are also included on catering and likely future directions. The book is aimed at food industry managers and consultants; government officials responsible for food safety monitoring; researchers and advanced students interested in food safety.



Кл.слова:
харчова промисловість -- норми

   Тип видання:   наукове видання   
18.


Основи хімії і фізики горючих копалин [Електронний ресурс] / В. І. Саранчук [та ін.]. - Донецьк : Східний видавничий дім, 2008. - 640 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У книзі розглядаються фізико-хімічні властивості природних і синтетичних форм вуглецю, а також палив, їх походження, класифікація, склад, фізичні і хімічні властивості, молекулярна структура твердих горючих копалин, нафти, природних газів, викладені принципи переробки горючих копалин і сучасні уявлення про сутність і механізм їхнього перетворення в різних умовах, дана характеристика продуктів, що утворюються. У додатках подано енциклопедичний словник "Тверді горючі копалини", який містить понад 1700 статей. Для студентів, магістрантів і аспірантів вузів, що навчаються за напрямом «Хімічна технологія та інженерія», науковців, співробітників проектних організацій та інженерно-технічних працівників заводів.



Кл.слова:
нафта -- газ -- молекулярна структура

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Гірнича справа   
19.

Смирнов, В. О.
Фізичні та хімічні основи виробництва [Електронний ресурс] : навчальний посібник / В. О. Смирнов, В. С. Білецький. - Донецьк : Східний видавничий дім, 2005. - 148 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Розглянуті питання виникнення корисних копалин. Викладені фізичні та хімічні основи і технологія процесів збагачення корисних копалин, аґломерації і брикетування продуктів збагачення, коксохімічного і металургійного виробництва. Розглянуті принципові конструкції технологічного обладнання і його принцип дії. Викладені основні положення охорони навколишнього середовища. Посібник призначено для студентів вузів і технікумів.



Кл.слова:
металургія -- коксохімія -- корисні копалини

   Тип видання:   навчальний посібник   
20.
 


Богатырев, С. А.
Технология хранения и транспортирования товаров [Електронний ресурс] : учеб. пособие / С. А. Богатырев, И. Ю. Михайлова. - М. : Дашков и К, 2009. - 98 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Учебное пособие является кратким курсом по технологии хранения и транспортирования потребительских товаров, знания которых необходимы в практической деятельности товароведов и специалистов различных торговых организаций. В нем приводятся особенности классификации товаров по срокам хранения, факторы, обеспечивающие сохранение качества и количества товаров, условия, способы хранения и транспортирования потребительских товаров.Учебное пособие предназначено для студентов экономических факультетов вузов, в том числе студентов, обучающихся по специальности 351100 «Товароведение и экспертиза товаров», а также будет полезно специалистам-товароведам.



Кл.слова:
товарознавство -- логістика -- експертиза продуктів -- економіка
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського