До 100-річчя Національної академії наук України та Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського


 Національна академія наук України. 1918–2008 (2008)

адреса матеріалу: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0001858

Колекція: Історія НАН України
Тип реcурсу:
 Книга  збірник документів
  

Назва(и):
НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ НАУК УКРАЇНИ. 1918–2008
Editors:
ПАТОН Б.Є.
Дата(и):2008
ISBN:
DOI:

У книзі викладено історію Національної академії наук України від дня заснування (1918) до сьогодення. Увагу зосереджено на життєздатності академічної моделі В.І. Вернадського, становленні структури, наукових шкіл і напрямів Академії, показі наукових здобутків, їх впливу на виробничу і суспільну практику, ролі Академії як основи національної наукової системи. Подано наукові портрети видатних академічних шкіл і вчених. Розглянуто проблеми розвитку НАН України в епоху перетворення науки на основну рушійну силу прогресу, інтеграції Академії в європейський і світовий науковий простір.

Книга розрахована на широкі кола вчених, діячів освіти, культури, політиків, громадських діячів, усіх, хто цікавиться наукою та її історією в Україні.


Опис документа:

Національна академія наук України. 1918–2008 : до 90-річчя від дня заснування / НАН України. Нац. б-ка України ім. В.І. Вернадського.; Голов. ред. Б.Є. Патон; Автор. кол.: О.С. Онищенко, М.В. Попович, В.Л. Богданов та ін. – К.: Вид-во КММ, 2008. – 624 c. – URL: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0001858


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського