До 100-річчя Національної академії наук України та Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського


 Бібліотека. Наука. Комунікація. Інтеграція у міжнародний бібліотечний простір: Том 1 (2024)

адреса матеріалу: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0004933

Колекція: Конференції НБУВ
Тип реcурсу:
 Книга  Збірник публікацій
  

Назва(и):
БІБЛІОТЕКА. НАУКА. КОМУНІКАЦІЯ. ІНТЕГРАЦІЯ У МІЖНАРОДНИЙ БІБЛІОТЕЧНИЙ ПРОСТІР: ТОМ 1
Editors:
ВАСИЛЕНКО Ольга Миколаївна
ІВАНОВА Майя Вікторівна
ДУБРОВІНА Любов Андріївна
БОНДАР Наталія Петрівна
ВАКУЛЬЧУК Ольга Анатоліївна
ВЛАСЮК Т. І.
ДЗИРА Олеся Іванівна
ЗАКІРОВ Марат Борисович
ІВЧЕНКО Лариса Василівна
КОВАЛЬ Тетяна Володимирівна
КОВТАНЮК Юрій Славович
КУНАНЕЦЬ Н. Е.
МЕГЕЛА І. П.
ПОЛОВИНЧАК Юлія Миколаївна
ПОПИК Володимир Іванович
РИМАРОВИЧ Ірина Олегівна
РУДИЙ Григорій Якович
САВЧУК Я. І.
СИМОНЕНКО Тетяна Василівна
СТЕПЧЕНКО Ольга Петрівна
УДОВИК Володимир Миколайович
ЧЕРНОІВАНЕНКО Віталій Віталійович
ШАПОВАЛ Андрій Іванович
ЯРЕМЕНКО Лідія Миколаївна
Дата(и):2024
ISBN:
DOI:

Збірник містить матеріали міжнародної наукової конференції «Бібліотека. Наука. Комунікація. Інтеграція у міжнародний бібліотечний простір» (8–10 жовт. 2024 р.), в яких висвітлено важливі аспекти розвитку бібліотечно-інформаційного потенціалу, сучасні проблеми функціонування наукових бібліотек та шляхи їх подолання, представлено результати наукових досліджень і пропозиції щодо оптимізації діяльності в сфері бібліотечної, інформаційної та архівної справи.

Українськими та зарубіжними фахівцями розкрито теоретичні та прикладні аспекти формування, використання, організації доступу до електронних інформаційних ресурсів наукової бібліотеки у вебсередовищі та оптимізації бібліотечно-інформаційної діяльності задля продукування нового знання і забезпечення інформаційних потреб суспільства. Розглянуто актуальні питання щодо організації та управління бібліотечно-інформаційний комплексом в умовах сучасних викликів; інформаційних ресурсів та сервісів бібліотек в умовах міжнародної інтеграції; бібліотечно-інформаційних продуктів і послуг в галузі політичного і соціально-правового інформування; збереження та популяризації рукописної спадщини України у вітчизняному та світовому просторі; класичних/новітніх підходів та інтеграції в міжнародний простір української біографіки воєнної доби; шляхів інтеграції в європейський інтелектуальний простір архівної наукової спадщини України; дослідження музичної культури в умовах сьогодення; пресових джерел історико-культурної спадщини України; українського книговидання ХVІ–ХІХ ст. в європейському контексті (з нагоди 450 років сталої традиції «духовні зерна по світу розсівати»); викликів та особливостей комунікації діяльності інституту президентства в умовах війни; рецепції творчості Франца Кафки у бібліотечних зібраннях (до 100-річчя від дня смерті); актуальних проблем збереження бібліотечних та архівних фондів, що становлять культурне надбання України; дослідників української діаспори; історії збереження та вивчення бібліотечних, архівних, музейних фондів і пам’яток української Юдаїки.

Видання адресоване працівникам бібліотечно-інформаційної галузі, фахівцям документно-комунікаційної сфери, викладачам, аспірантам і студентам закладів вищої освіти.


Опис документа:

Бібліотека. Наука. Комунікація. Інтеграція у міжнародний бібліотечний простір: Том 1 : матеріали Міжнародної наукової конференції (Київ, 8–10 жовтня 2024 р.) : у 2 т. / НАН України, Нац. б-ка України ім. В. І. Вернадського, Асоц. б-к України ; відп. ред. О. М. Василенко, відп. секр. М. В. Іванова. – Київ, 2024. – 604 с. – URL: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0004933


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського