Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (61)Тематичний інтернет-навігатор (22)Автореферати дисертацій (5027)Реферативна база даних (30634)Книжкові видання та компакт-диски (6822)Журнали та продовжувані видання (302)
Пошуковий запит: (<.>K=ВИРОБНИЦТВ$<.>+<.>K=ЛІТАКА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 260
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Collins, R.
Doing business in China for dummies [Electronic resource] / R. Collins, C. Block. - Indianapolis : Wiley Publishing, 2007. - 387 p.
Переклад назви: Провадження бізнесу в Китаї для чайників

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


For many Westerners, something about China is so intense and exciting that it’s a social glue among those who’ve spent some time there. We met through a mutual acquaintance who knew we had backgrounds in China. Over lunch, we swapped stories (and laughs) about living and doing business in China — how challenging the market is, how strong a role government plays in business there, how overwhelming the country can feel, and how everything seems to take so much longer to get done. We both admitted that a solid howto guide could’ve saved us a good deal of time hard spent climbing the learning curve. And so Doing Business in China For Dummies was born.



Кл.слова:
економіка Китаю -- китайське виробництво

   Тип видання:   підручник   
2.

Fogel, K.
Producing Open Source Software [Electronic resource] / K. Fogel. - Sebastopol : O'Reilly, 2005. - 302 p.
Переклад назви: Виробництво з відкритим вихідним кодом

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


The corporate market is now embracing free, "open source" software like never before, as evidenced by the recent success of the technologies underlying LAMP (Linux, Apache, MySQL, and PHP). Each is the result of a publicly collaborative process among numerous developers who volunteer their time and energy to create better software. The truth is, however, that the overwhelming majority of free software projects fail. To help you beat the odds, O'Reilly has put together Producing Open Source Software, a guide that recommends tried and true steps to help free software developers work together toward a common goal. Not just for developers who are considering starting their own free software project, this book will also help those who want to participate in the process at any level. The book tackles this very complex topic by distilling it down into easily understandable parts. Starting with the basics of project management, it details specific tools used in free software projects, including version control, IRC, bug tracking, and Wikis. Author Karl Fogel, known for his work on CVS and Subversion, offers practical advice on how to set up and use a range of tools in combination with open mailing lists and archives. He also provides several chapters on the essentials of recruiting and motivating developers, as well as how to gain much-needed publicity for your project. While managing a team of enthusiastic developers -- most of whom you've never even met -- can be challenging, it can also be fun. Producing Open Source Software takes this into account, too, as it speaks of the sheer pleasure to be had from working with a motivated team of free software developers.



Кл.слова:
відкритий код -- відкрите ПЗ

   Тип видання:   наукове видання   
3.
 


Foster, J.
After effects and Photoshop [Electronic resource] : animation and production effects for DV and Film / J. Foster. - Alameda : Sybex, 2004. - 352 p.
Переклад назви: After Effects і Photoshop: анімація й ефекти для виробництва DV та кіно

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This hands-on project guide is devoted to demonstrating how you can use two of the most indispensable content creation tools--After Effects and Photoshop--together to produce animations and effects on the desktop.



Кл.слова:
фотомистецтво -- обробка фотографії

   Тип видання:   науково-популярне видання   
4.

Frank, Randy.
How to Make Beer Like a Pro Complete Guide to Home Brewing - Even in Small Spaces [Electronic resource] : includes BIAB Apartment Brewing, Brewing Equipment, History, Processes, Sanitation, Home Brew Clubs and Laws by Country / Randy Frank. - [S. l.] : Ubiquitous Publishing, 2013. - 71 p
Переклад назви: Як професійно зробити пиво: докладне керівництво з домашнього броварства

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This book is guaranteed to answer all your questions about home brewing! If you are just getting started, Randy Frank can help you. He goes over the history of home brewing, equipment, processes with steps, sanitation, clubs and laws by country, Brewing history, step by step processes such as extract beer brewing, partial mash, as well as all-grain beer brewing, cost and sanitation considerations, home brew kits, home brew equipment and sanitation, brewing clubs and home brewing laws by country and brewing in small spaces, as well as "BIAB" - which stands for "brew in a bag" - perfect for apartment dwellers looking to try home brewing. - it's all covered here in a concise, synthesized, easy to read format! DWHAHB! Don't Worry, Have A Homebrew! This is the mantra of home brewers. Because you need patience for home brewing and if you make mistakes, most can be overcome or if all else fails, start again with a new batch. The main thing is to learn from mistakes as you go. Once you learn the basics of home brewing there are many ways to add your own creativity. The investment is low and the reward is high as you will discover when you share your first great batch of beer with friends - and this book contains everything you need to confidently get started with the most up-to-date methods and information.



Кл.слова:
броварство -- харчове виробництво -- алкоголь

   Тип видання:   наукове видання   
5.

George, M. L.
Lean Six Sigma for service: how to use lean speed and Six Sigma Quality to improve services and transactions [Electronic resource] / M. L. George. - New York : McGRAW-HILL, 2003. - 386 p.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This text fills the need for a service-based approach, explaining how companies of all types can cost-effectively translate manufacturing-oriented Lean Six Sigma tools into the service delivery process.



Кл.слова:
економіка -- виробництво -- комп'ютери

   Тип видання:   науково-популярне видання   
6.

Nelson, Max.
The barbarian's beverage [Electronic resource] : a history of beer in ancient Europe / Max Nelson. - New York : Routledge, 2008. - 224 p
Переклад назви: Трунок варварів: історія пива в стародавній Європі

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Comprehensive and detailed, this is the first ever study of ancient beer and its distilling, consumption and characteristics Examining evidence from Greek and Latin authors from 700 BC to AD 900, the book demonstrates the important technological as well as ideological contributions the Europeans made to beer throughout the ages. The study is supported by textual and archaeological evidence and gives a fresh and fascinating insight into an aspect of ancient life that has fed through to modern society and which stands today as one of the world’s most popular beverages. Students of ancient history, classical studies and the history of food and drink will find this an useful and enjoyable read.



Кл.слова:
броварство -- пиво -- алкогольне виробництво -- Античність

   Тип видання:   довідник   
7.


Read me first! [Electronic resource] : a style guide for the computer industry / Sun Technical Publications. - 2th. ed.. - Upper Saddle River : Prentice Hall PTR, 2003. - 384 p
Переклад назви: Прочитай спочатку мене!: довідник по стилю для комп'ютерної індустрії

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Read Me First! is the definitive guide to creating technical documentation that is clear, consistent, and easy to understand. Sun Microsystems' award-winning technical writers and editors cover everything from grammar to clarity, illustrations to workflow. This fully revised second edition reflects dramatic changes in the production and delivery of technical documentation.



Кл.слова:
документація -- комп'ютер -- виробництво

   Тип видання:   наукове видання   
8.

Vezzoli, C.
Design for environmental sustainability [Electronic resource] / C. Vezzoli, E. Manzini. - London : Springer, 2008. - 308 p.
Переклад назви: Дизайн для екологічної стабільності

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


The combination of environment and design has been termed ecodesign. Even if, as it appears, it would be more precise to use other, more specific terms, let us start with few ideas on ecodesign as it allows us to define better our application field (and because ecodesign is still widely used). So what is ecodesign? It is unquestionable that on the first comprehensive level the word eco-design is rather self-explanatory, as its general meaning derives directly from its component terms: eco-design is design following ecological criteria. Manifested as a compound expression of a vast complex of design activities, it tends to handle ecological questions with an upstream approach, i. e. redesigning the products themselves.



Кл.слова:
екодизайн -- охорона довкілля -- екологічне виробництво

   Тип видання:   наукове видання   
Категорія: Транспорт   
9.

Winchester, J.
The world's worst aircraft [Electronic resource] : from pioneering failures to multimillion dollar disaster / J. Winchester. - Rochester : Grange Books, 2005. - 324 p.
Переклад назви: Найгірший літак в світі: від новаторських відмов до багатомільйонного лиха

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


The great leaps in aviation history - the Wright brothers'first flight, Lindbergh's first crossing of the Atlantic, Yeager breaking the sound barrier - were all made by pushing the boundaries of aeronautical science, wringing extraordinary performance out of experimental and untested aircraft. However, for every success like these there were new aircraft designs which flew badly (or not at all), crashed on landing, burned up fuel at an alarming rate, exploded without warning, or pointlessly wasted millions of dollars. The World's Worst Aircraft takes a lighthearted look at 150 of these flying failures - old and new - and asks the pertinent questions. Why did they ever get off the drawing board? What went wrong? Why were they sq unreliable, and how much money was wasted by governments, manufacturers and individuals trying to make them a success? Each aircraft is illustrated with a full-page photograph, annotated to show particularly bad, dangerous or unusual features. The lively text provides an insight into the history and (lack of) development of each type, alongside archive images from the aircraft's heyday, artworks or diagrams. Featuring some of the world's weirdest, strangest and most dangerous planes, this book is a perfect illustration of how not to build aircraft.



Кл.слова:
авіація -- транспорт -- конструювання літака

   Тип видання:   навчальний посібник   
10.

Іваненко, Ф. В.
Системи технологій у тваринництві [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Ф. В. Іваненко ; Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. - Київ : [б. в.], 2004. - 280 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 5.36 Мб


Обґрунтовано необхідність глибокого вивчення технологій, що визначають напрям і ступінь прискорення науково-технічного прогресу в галузях тваринництва. Основна мета посібника — навчити економіста, менеджера, аудитора аналізу, розробленню й упровадженню сучасних технологій, технологічних процесів з урахуванням природничих і виробничих чинників, біологічних особливостей сільськогосподарських тварин, енергетичних, екологічних та інших умов виробництва.



Кл.слова:
біотехнології -- кормова база -- скотарство -- рибництво -- птахівництво

   Тип видання:   навчальний посібник   
11.

Іваненко, Ф. В.
Технологія виробництва і переробки продукції рослинництва [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Ф. В. Іваненко ; Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. - Київ : [б. в.], 2008. - 600 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 14.15 Мб


Обґрунтовано необхідність глибокого вивчення технологій, що визначають напрям і ступінь прискорення науково-технічного прогресу у рослинництві. Основна мета посібника є підготовка економіста, менеджера до участі у вдосконаленні базових технологій вирощування сільськогосподарських культур і впровадженні принципово нових моделей технологічних процесів у рослинництві з урахуванням біологічних особливостей видів, агрокліматичних, енергетичних, екологічних та інших умов виробництва, а також набуття знань і навиків з питань стандартизації і сертифікації, оцінки технологій за показниками якості одержуваної сировини, сучасних методів зберігання, транспортування, первинної і поглибленої переробки продукції рослинництва.



Кл.слова:
землеробство -- сівозміна -- добрива -- харчові технології

   Тип видання:   навчальний посібник   
12.

Іваненко, Ф. В.
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Ф. В. Іваненко ; Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. - Київ : [б. в.], 2010. - 252 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 9.18 Мб


Запропонований навчальний посібник дає можливість студенту отримати цілісну систему необхідних знань про технологію більшості виробничих процесів від одержання сировини до готової продукції рослинництва і тваринництва. Розкриваються головні питання технологічних і організаційних умов ефективної первинної переробки і зберігання сировини і продуктів переробки та оцінки її якості.



Кл.слова:
біотехнології -- молочарство -- рибництво -- м'ясопродукція

   Тип видання:   навчальний посібник   
13.
 


Іванов, С. В.
Загальна хімічна технологія. Промислові хіміко-технологічні процеси [Електронний ресурс] / С. В. Іванов, П. С. Борсук, Н. М. Манчук. - К. : НАУ-друк, 2010. - 280 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У посібнику викладено найважливіші хіміко-технологічні процеси в обсязі, передбаченому навчальною програмою дисципліни "Загальна хімічна технологія". Розглянуто основні промислові технології виробництв неорганічних і органічних речовин, хімічна переробка палива, технологія високомолеклярних сполук. Особливу увагу приділено енергетиці хімічної промисловості, питанням розвитку її сировинної бази, охорони навколишнього середовища.



Кл.слова:
хімія -- промисловість -- органічні речовини -- високомолекулярні сполуки

   Тип видання:   аналітична доповідь   
14.


Інноваційна Україна 2020 [Електронний ресурс] : національна доповідь / за заг. ред. В. М. Гейця ; Національна академія наук України, Секція суспільних і гуманітарних наук. - Київ : [б. в.], 2015. - 336 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 5.23 Мб


Національна доповідь продовжує традицію, започатковану Національною академією наук України щодо дослідження ключових проблем соціально-економічного розвитку кра-їни. Актуальність проблем, які розглядаються у представленій доповіді, визначається не-обхідністю якнайшвидшої зміни існуючих засад економічного розвитку та створення умов для активного використання можливостей вітчизняного науково-технічного та інновацій-ного потенціалів. Загальна мета представленої доповіді полягає в оцінці стану інноваційної сфери в Україні, визначенні найбільш актуальних проблем і бар’єрів, що гальмують інноваційну діяльність, а та-кож в обгрунтуванні стратегічних напрямів інноваційного розвитку держави та розробленні конкретних пропозицій щодо його стимулювання в умовах подальшої інтеграції України у сві-товий економічний та науково-технологічний простір. Розраховано на представників політичної, наукової, адміністративної та ділової еліти України та всіх, хто цікавиться питаннями науково-технічного та соціально-економічного розвитку.



Кл.слова:
інноваційний розвиток -- високотехнологічне виробництво -- зелена економіка

   Тип видання:   методичний посібник   
15.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   монографія   
16.

Аврамчук, Богдан Олегович.
Наукові засади оцінки сільськогосподарських земель [Електронний ресурс] : монографія / Б. О. Аврамчук. - Київ : Видавничий дім «Вініченко», 2020. - 210 с.

  Текст у форматі PDF 4.63 Мб


У монографії обґрунтовано теоретико-методологічні засади і практичні рекомендації щодо визначення диференціального рентного доходу, розрахунку ставки капіталізації та сучасної методики проведення оцінки земель сільськогосподарського призначення. Запропоновано концептуальні засади моделі розрахунку оцінки земель сільськогосподарського призначення та оцінки впливу факторів природних характеристик землі й виробничих витрат на результати сільськогосподарського виробництва, удосконалено підходи до визначення граничного продукту землі як фактору сільськогосподарського виробництва, методику визначення диференціальної земельної ренти та обґрунтування ставки капіталізації у сучасному сільськогосподарському виробництві. Набули подальшого розвитку методичні підходи до проведення оцінки земель сільськогосподарського призначення.

Для фахівців землевпорядної служби, працівників агропромислового комплексу, аспірантів, співшукачів та працівників суміжних галузей науки і виробництва.



Кл.слова:
землі сільськогосподарського призначення -- визначення цінності земель -- землекористування

   Тип видання:   підручник   
17.


Аграрне право України [Електронний ресурс] : підручник для вищих навчальних закладів / за ред. В. З. Янчука. - 2-е вид., перероб. і доп.. - К. : Юрінком інтер, 2000. - 715 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Україна - велика аграрно-промислова держава. Вона має сприятливі природнокліматичні умови, достатні виробничо-господарські потужності та продуктивні сили для інтенсивного розвитку сільськогосподарського виробництва. Конституція України визнала землю об’єктом права власності Українського народу. Колективно-кооперативні сільськогосподарські підприємства, акціонерні товариства, спілки селян, селянські (фермерські) і приватні підсобні господарства селян стали субєктами права власності на землю сільськогосподарського призначення. У сільському господарстві та економіці України утверджуються нові ринкові економічні відносини, розвиваються господарчо-підприємницькі тенденції, побудовані на принципово нових економічних засадах: формуються земельні і майнові відносини селян, вдосконалюється система державно-правового регулювання сільського господарства, поширюється застосування біржової форми реалізації сільськогосподарської продукції і продовольства.



Кл.слова:
законодавство

   Тип видання:   монографія   
18.

Адамчук, Леонора.
Бджолине обніжжя [Електронний ресурс] : монографія / Л. Адамчук ; Національний університет біоресурсів і природокористування України. - Київ : Видавничий дім "Вініченко", 2017. - 138 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 10.00 Мб


У монографії викладено наукову інформацію за результатами досліджень щодо видового походження білкового корму, етології бджіл при заготівлі і формуванні бджолиного обніжжя, наведено експериментальні дані провідних вчених та автора. Розглянуто морфологічні особливості пилкових зерен рослин, як ресурсу для бджолиного обніжжя, та їх видові відмінності. Подано дані з пилкозбиральної роботи бджіл, їх поведінки під час збирання квіткового пилку та формування обніжки. В окремому розділі висвітлено методи оцінки якості бджолиного обніжжя, подано технологічну, біологічну і біохімічну характеристику цього продукту. Видання розраховане на працівників науково-дослідних установ, викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів і на спеціалістів, які займаються виробництвом бджолиного обніжжя.



Кл.слова:
бджільництво -- квітковий пилок -- білкові корми

   Тип видання:   підручник   
19.
 


Ажнюк, М. О.
Основи економічної теорії [Електронний ресурс] : підручник / М. О. Ажнюк, О. С. Передрій. - К. : Знання, 2008. - 368 с.. - (Вища освіта XXI століття)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У навчальному посібнику розглядаються такі загальні проблеми економічної теорії як виробництво, економічна система, власність, товарне виробництво, гроші; основні мікроекономічні проблеми — підприємство, підприємництво, заробітна плата, фонди підприємств, витрати виробництва та кредитна система. Значне місце відведено також макроекономічним проблемам — ринковим відносинам, конкуренції і монополії, відтворенню та економічному зростанню. Посібник може бути корисним студентам навчальних закладів різного рівня, які вивчають економічну теорію і всім, хто цікавиться цією наукою.



Кл.слова:
економічна система -- мікроекономіка -- макроекономіка -- світове господарство

   Тип видання:   методичний посібник   
20.

Алієв, Е. Б.
Технологія комплексної безвідхідної переробки макухи з насіння олійних культур з одержанням високоякісних повноцінних протеїнових добавок у вигляді пелет та твердого біопалива [Електронний ресурс] : науково-методичні рекомендації / Е. Б. Алієв, О. М. Пацула, В. Т. Гриценко ; Національна академія аграрних наук України, Інститут олійних культур. - Запоріжжя : Статус, 2017. - 96 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 15.56 Мб


У науково-методичних рекомендаціях висвітлені основні аспекти технології комплексної безвідхідної переробки макухи з насіння олійних культур з одержанням високоякісних повноцінних протеїнових добавок у вигляді пелет та твердого біопалива. Розглянуті проблеми розробки технічних засобів для реалізації запропонованої технології. Представлені результати теоретичних і експериментальних досліджень процесів роботи роторного просіювача подрібненої макухи, установки для виготовлення паливних брикетів і установки для виготовлення кормових пелет. Науково-методичні рекомендації призначені для науковців, аспірантів, конструкторів сільськогосподарської техніки, студентів і фахівців сільськогосподарського виробництва. Робота виконана в Інституті олійних культур Національної академії аграрних наук України.



Кл.слова:
роторні просіювачі -- паливні брикети -- білкові порошки -- кормові пелети
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського