Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (10)Автореферати дисертацій (1647)Реферативна база даних (11255)Книжкові видання та компакт-диски (2406)Журнали та продовжувані видання (16)
Пошуковий запит: (<.>K=МОЛОЧН$<.>+<.>K=СИРОВИН$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 92
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   монографія   
1.


Клінкерні керамічні матеріали на основі природної і техногенної сировини України [Електронний ресурс] : монографія / О. Ю. Федоренко [и др.] ; Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». - Харків : ТОВ «Планета Прінт», 2018. - 185 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Розглянуто особливості технологій клінкерних керамічних матеріалів, які ба-зуються на використанні вітчизняної сировинної бази. Наведено дані щодо техно-логічних властивостей різних видів мінеральної сировини і промислових відходів та особливостей їх використання в технології клінкерної кераміки. Висвітлено тех-нологічні аспекти отримання керамічних виробів і резерви енергоощадження при їх виробництві.

Монографія призначена для науковців і фахівців в галузі керамічного матеріалознавства, а також може бути корисною для студентів і аспірантів хіміко-технологічних і будівельних спеціальностей.




   Тип видання:   наукове видання   
2.

Козуб, Павел Анатольевич.
Переработка малогабаритных никель-кадмиевых аккумуляторов [Електронний ресурс] / П. А. Козуб, С. Н. Козуб. - Saarbrücken : Lambert Academic Publishing, 2015. - 152 с.. - (Исследования и технологии)

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 13.20 Мб


Технология переработки никель-кадмиевых аккумуляторов - один из примеров эффективности объединения теоретических и экспериментальных исследований для разработки малых технологий. В книге приведён полный цикл исследований, включающий анализ рынков сырья и возможных продуктов его переработки, изучение существующих технологий в этой области, проведение предварительных теоретических исследований и планирование экспериментальных работ, математическую обработку экспериментальных данных, создание математических моделей для расчёта материальных потоков и поиска оптимальных производственных режимов, оценку экономических характеристик производства. Для аспирантов книга может служить основой для построения правильной структуры научной работы в области химических технологий, для учёных - примером использования термодинамических расчётов для прогнозирования поведения сложных химических систем, планирования экспериментальных работ и математической обработки экспериментальных данных, для технологов - источником исходных данных для содания действующего производства.



Кл.слова:
нікель-кадмієва сировина -- вторинна переробка -- азотнокислі розчини -- термодинаміка

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія:    
3.

Гончаренко, Н. В.
Екологічний аудит [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Н. В. Гончаренко. - Київ : Освіта України, 2014. - 492 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 2.29 Мб


Навчальний посібник присвячений теоретико-методологічним і практичним засадам екологічного аудиту. В ньому розкрито суть, види і порядок проведення екологічного аудиту, описано його інформаційне забезпечення. Особливу увагу приділено організаційно-методичним підходам до аудиту впливу на атмосферне повітря, водокористування і водовідведення, використання та охорони земельних, лісових і мінерально-сировинних ресурсів, поводження з відходами. В посібнику розкрито нормативно-правові та методичні аспекти аудиту системи екологічного керування згідно з ДСТУ ISO 19011:2012 «Настанови щодо здійснення аудитів систем управління». Посібник буде корисним аспірантам, молодим ученим, представникам бізнесу, державних органів влади і місцевого самоврядування, аудиторам-практикам.



Кл.слова:
екологічний аудит -- управління -- Інформаційне забезпечення -- методика

   Тип видання:   монографія   
4.

Одарченко, Д. М.
Заморожені напівфабрикати з дикорослих ягід [Електронний ресурс] : монографія / Д. М. Одарченко, А. І. Кудряшов, А. О. Бабіч ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2014. - 181 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 12.47 Мб


В монографії подано результати досліджень, направлених на формування товарознавчих характеристик і функціонально-технологічних властивостей, а також розширення товарного асортименту заморожених продуктів переробки з журавлини великоплідної та калини звичайної. Це видання рекомендується для викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальностями «Товарознавство та комерційна діяльність», «Експертиза товарів та послуг», «Управління безпечністю та якістю товарів», «Технології зберігання, консервування та переробки плодів та овочів», інженерно-технічних працівників, які зайняті в галузі переробки плодоовочевої продукції.



Кл.слова:
харчові технології -- товарознавча оцінка -- ягідна сировина

   Тип видання:   науково-популярне видання   
5.
 


Knight, Roger G..
Commodities and colonialism [Electronic resource] : the story of big sugar in Indonesia, 1880-1942 / Roger G. Knight. - Leiden : Brill, 2013. - 304 p. - (Verhandelingen Van Het Koninklijk Instituut Voor Taal-, Land- En Volkenkunde)
Переклад назви: Товари та колоніалізм: історія цукрового видобутку в Індонезії, 1880-1942

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


The book is a good read, and will be the text of reference for many years to come. It is impossible to think of a better guide through the intricacies of Java sugar than Knight.' Peter Boomgaard, KITLV, Leiden; University of Amsterdam; European University Institute, Florence



Кл.слова:
колоніальний визиск -- сировинна база -- харчова промисловість

   Тип видання:   монографія   
6.

Мошковська, О. А.
Облік фінансових результатів: теорія та методологія [Електронний ресурс] : монографія / О. А. Мошковська ; Київський національний торговельно-економічний університет. - Київ : [б. в.], 2013. - 380 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 2.96 Мб


Розкрито сучасний стан та розроблено пропозиції щодо вдосконалення методики і організації обліку витрат, доходів та фінансових результатів на молокопереробних підприємствах. Сформульовано напрями вдосконалення обліку фінансових результатів у системі управління молокопереробними підприємствами. Відображено системи ціноутворення на молочну продукцію з урахуванням особливостей внутрішнього ринку та ринку збуту експортно орієнтованої продукції. Для студентів, слухачів, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів економічного спрямування, а також практикуючих фахівців та державних службовців, до кола інтересів яких входять питання виробництва молочної продукції.



Кл.слова:
калькулювання -- ціноутворення -- бюджетування -- бенчмаркінг

   Тип видання:   методичний посібник   
7.


Технологія кондитерських виробів [Електронний ресурс] / уклад. А. І. Юліна ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». - К. : [б. в.], 2011. - 19 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Предмет дисципліни "Технологія кондитерських виробів" - вивчення технологічних процесів виробництва напівфабрикатів і готової продукції в закладах ресторанного господарства, фізико-хімічних та біохімічних процесів, що відбуваються під час обробки сировини способів керування технологічними процесами з метою одержання продукції високої якості.



Кл.слова:
продукти харчування -- харчове виробництво

   Тип видання:   науково-популярне видання   
Категорія: Біологічні науки   
8.

Шубин, Нил.
Внутренняя рыба. История человеческого тела с древнейших времен до наших дней [Електронний ресурс] / Нил Шубин. - М. : Астрель, 2010. - 304 с.. - (Элементы)

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Почему мы выглядим так, как выглядим? Что общего между человеческими руками и, допустим, крылышками бабочки? И как связаны между собой волосы, молочные железы и сложное устройство нашего уха? Эти вопросы только кажутся праздными — на деле ответы на них позволят нам лучше понять строение человеческого организма, а значит, найти причину его слабостей и болезней. Нил Шубин, профессор анатомии, известный палеонтолог и один из первооткрывателей легендарного тиктаалика (промежуточного звена между рыбами и наземными животными), предлагает читателю совершить увлекательное путешествие к истокам эволюции и посмотреть, как на протяжении трех с половиной миллиардов лет формировалось и совершенствовалось наше тело.



Кл.слова:
анатомія -- людський організм -- еволюція

   Тип видання:   науково-популярне видання   
Категорія: Біологічні науки   
9.

Шубин, Нил.
Внутренняя рыба [Електронний ресурс] : история человеческого тела с древнейших времен до наших дней : пер. с англ. / Н. Шубин. - М. : Астрель : Corpus, 2010. - 304 с.. - (Серия "Элементы")

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Почему мы выглядим так, как выглядим? Что общего между человеческими руками и, допустим, крылышками бабочки? И как связаны между собой волосы, молочные железы и сложное устройство нашего уха? Эти вопросы только кажутся праздными — на деле ответы на них позволят нам лучше понять строение человеческого организма, а значит, найти причину его слабостей и болезней. Нил Шубин, профессор анатомии, известный палеонтолог и один из первооткрывателей легендарного тиктаалика (промежуточного звена между рыбами и наземными животными), предлагает читателю совершить увлекательное путешествие к истокам эволюции и посмотреть, как на протяжении трех с половиной миллиардов лет формировалось и совершенствовалось наше тело.



Кл.слова:
анатомія -- палеонтологія -- еволюція

   Тип видання:   навчальний посібник   
10.
 


Іванов, С. В.
Загальна хімічна технологія. Промислові хіміко-технологічні процеси [Електронний ресурс] / С. В. Іванов, П. С. Борсук, Н. М. Манчук. - К. : НАУ-друк, 2010. - 280 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У посібнику викладено найважливіші хіміко-технологічні процеси в обсязі, передбаченому навчальною програмою дисципліни "Загальна хімічна технологія". Розглянуто основні промислові технології виробництв неорганічних і органічних речовин, хімічна переробка палива, технологія високомолеклярних сполук. Особливу увагу приділено енергетиці хімічної промисловості, питанням розвитку її сировинної бази, охорони навколишнього середовища.



Кл.слова:
хімія -- промисловість -- органічні речовини -- високомолекулярні сполуки

   Тип видання:   навчальний посібник   
11.

Калакура, М. М.
Сучасні наукові напрями в харчуванні [Електронний ресурс] / М. М. Калакура, В. В. Ніколіна ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини „Україна”. Інженерно-технологічний інститут. - К. : [б. в.], 2010. - 64 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Століття, що почалося, має стати часом значних змін в науці про харчування та харчових технологіях. Процес удосконалення технології виробництва харчових продуктів є безперервним, так як вітчизняна та світова наука постійно відкриває все нові і нові властивості основних компонентів їжі та корегує їх роль у життєзабезпеченні людського організму. На підставі знань про склад сировини і готової продукції розробляються науково обґрунтовані технології та асортимент продукції з урахуванням їх призначення. Велика роль науки у розвитку виробництва харчових продуктів визначається результатами науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, на основі яких створюються новітні технології. Метою курсу є забезпечення студентів знаннями у питаннях, пов’язаних із сучасними напрямками в харчуванні, принципами та засадами їх використання у харчуванні з метою збереження та покращення здоров’я населення України. Метою викладання дисципліни є отримання студентами теоретичних знань та навичок, які дадуть змогу їм орієнтуватися у великій кількості біологічно активних добавок, їх використанні у харчуванні, створені нової продукції, самостійно ставити та вирішувати наукові, виробничі завдання щодо її виробництва. Курс „Сучасні напрямки в харчуванні” базується на дисциплінах: „Технологія продукції громадського харчування”, „Основи наукових досліджень”, “Основи фізіології та гігієни харчування”, “Устаткування підприємств ресторанного господарства” тощо.



Кл.слова:
здорове харчування -- харчові домішки -- дієтологія

   Тип видання:   методичний посібник   
12.

Малишев, В. В.
Теоретичні основи синтезу тугоплавких матеріалів [Електронний ресурс] / В. В. Малишев ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини „Україна”. Інженерно-технологічний інститут. - К. : [б. в.], 2010. - 63 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ




Кл.слова:
хімічна сировина -- тугоплавкі матеріали -- високотемпературна хімія

   Тип видання:   навчальний посібник   
13.

Іваненко, Ф. В.
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Ф. В. Іваненко ; Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. - Київ : [б. в.], 2010. - 252 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 9.18 Мб


Запропонований навчальний посібник дає можливість студенту отримати цілісну систему необхідних знань про технологію більшості виробничих процесів від одержання сировини до готової продукції рослинництва і тваринництва. Розкриваються головні питання технологічних і організаційних умов ефективної первинної переробки і зберігання сировини і продуктів переробки та оцінки її якості.



Кл.слова:
біотехнології -- молочарство -- рибництво -- м'ясопродукція

   Тип видання:   науково-популярне видання   
14.

Афанасьева, О. В.
Лечение молочным грибом [Електронний ресурс] / О. В. Афанасьева. - М. : АCT ; СПб. : Артель-СПб. ; Владимир : ВКТ, 2009. - 61 с.. - (Здоровье и жизнь)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Молочный гриб именит в нашей стране с середины XIX века. Сначала он из Тибета попал в Бурятию, а оттуда распространился по всей российской территории. Его ценные свойства были отмечены известным ученым И. И. Мечниковым. Молочным грибом можно врачевать гипертонию, сахарный диабет, аллергические болезни. Он эффективен при атеросклерозе, желудочно-кишечных болезнях, туберкулезе, кандидозе и злокачественных новообразованиях. Настой молочного гриба можно с легкостью приготовить в домашних условиях. О том, как это сделать и как применять данный продукт для обслуживания и исцеления заболеваний, повествует данная книжка.



Кл.слова:
гриб -- ліки -- народна медицина  -- фунготерапія

   Тип видання:   навчальний посібник   
15.

Іваненко, Ф. В.
Технологія виробництва і переробки продукції рослинництва [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Ф. В. Іваненко ; Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. - Київ : [б. в.], 2008. - 600 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 14.15 Мб


Обґрунтовано необхідність глибокого вивчення технологій, що визначають напрям і ступінь прискорення науково-технічного прогресу у рослинництві. Основна мета посібника є підготовка економіста, менеджера до участі у вдосконаленні базових технологій вирощування сільськогосподарських культур і впровадженні принципово нових моделей технологічних процесів у рослинництві з урахуванням біологічних особливостей видів, агрокліматичних, енергетичних, екологічних та інших умов виробництва, а також набуття знань і навиків з питань стандартизації і сертифікації, оцінки технологій за показниками якості одержуваної сировини, сучасних методів зберігання, транспортування, первинної і поглибленої переробки продукції рослинництва.



Кл.слова:
землеробство -- сівозміна -- добрива -- харчові технології

   Тип видання:   методичний посібник   
16.

Зайцев, В. Б.
Лечение молочным грибом [Електронний ресурс] / В. Б. Зайцев. - М. : РИПОЛ КЛАССИК, 2008. - 35 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге рассказывается о целебных свойствах Тибетского молочного гриба. Здесь можно найти рецепты диетических блюд и целебных препаратов, даются подробные рекомендации по применению тибетского молочного гриба при различных заболеваниях, а также приводится множество других полезных советов.



Кл.слова:
самолікування -- рецепт препарата

   Тип видання:   навчальний посібник   
17.


Лабораторный практикум по технологии производства цельномолочных продуктов и масла [Електронний ресурс] : учебное пособие / сост.: Э. П. Шалапугина, В. Я. Матвиевский. - СПб. : ГИОРД, 2008. - 64 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Данное пособие предназначено для проведения лабораторных занятий по технологии молока и молочных продуктов. В пособии подробно изложены все необходимые биохимические анализы, производимые в исходном сырье и в готовой продукции, а также описывается технология производства питьевого молока, кисломолочных напитков, творога, мороженого и масла.



Кл.слова:
молоко -- масло -- сир

   Тип видання:   наукове видання   
18.

Болотов, Б.
Аптека здоровья по Болотову [Електронний ресурс] / Б. Болотов, Г. Погожев. - СПб. : Питер, 2008. - 320 с.. - (Жизнь по Болотову)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Наконец-то появился универсальный справочник лекарственных препаратов, разработанных крупнейшим ученым современности – Борисом Болотовым. Большинство лекарств, созданных академиком, основаны на использовании ферментов молочнокислого брожения лекарственных растений. Их приготовление и применение отличается простотой и доступно каждому. Краеугольным камнем аптеки Болотова также является царская водка, благодаря которой можно замедлить старение и предупредить множество болезней за счет закисления организма. Как приготовить препараты в домашних условиях? Где взять сырье? Как правильно применять препараты? Какие лекарства применять в том или ином случае? Ответы на все вопросы вы найдете в «Аптеке здоровья по Болотову».



Кл.слова:
здоров'я -- лікування -- профілактика -- лікарський засіб

   Тип видання:   методичний посібник   
19.

Комаров, И. Г.
Видеолапароскопические операции на матке и её придатках у больных раком молочной железы [Електронний ресурс] / И. Г. Комаров, Д. В. Комов, С. Ю. Слетина, Т. М. Кочоян. - М. : Триада-Х, 2007. - 72 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Решение многих проблем комплексного лечения больных раком молочной железы в настоящий момент представляется возможным лишь при использовании опыта и знаний различных специальностей, таких как гинекология, онкология, хирургия и её современное направление — малоинвазивные методики. Целью научной работы является изучение роли видеолапароскопических операций на органах женской репродуктивной системы в комплексном лечении больных раком молочной железы. В монографии особое внимание уделяется разработке наиболее рационального подхода к лечению больных сочетанной патологией (рак молочной железы и заболевания матки и придатков), включающего расширение объема эндоскопических вмешательств на органах женской репродуктивной системы. Подробно рассмотрены вопросы, касающиеся сравнительной оценки эффективности различных методов подавления гормональной функции яичников, а также возможности выполнения одномоментных операций на молочной железе и органах женской репродуктивной системы у больных первично-операбельным раком молочной железы. Книга рассчитана на врачей-онкологов, маммологов и гинекологов.



Кл.слова:
онкологія -- гінекологія -- маммологія -- хвороба -- лікування -- операція

   Тип видання:   навчальний посібник   
20.

Моклячук, М. П.
Лекції з теорії вибору та прийняття рішень [Електронний ресурс] / М. П. Моклячук, Ямненко Р. Є.. - К. : [б. в.], 2007. - 258 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Навчальний посiбник написаний на основi лекцiй з курсу “Теорiя вибору та прийняття рiшень”, якi читаються студентам третього курсу механiко-математичного факультету Київського нацiонального унiверситету iменi Тараса Шевченка протягом останнiх 10 рокiв. В першому роздiлi “Задачi лiнiйного програмування” детально викладенi основнi поняття, теореми i результати лiнiйного програмування, наведено основнi методи розв’язування задач такi, як симплекс-метод та метод потенцiалiв. Детально описанi та вивчаються основнi задачi лiнiйного програмування такi, як задача про використання сировини, задача про оптимальний рацiон харчування, транспортна задача. У другому роздiлi “Елементи теорiї iгор” висвiтленi основнi теореми та методи теорiї iгор. Основну увагу придiлено матричним та позицiйним iграм. Доведено основну теорему теорiї антагонiстичних iгор. Вивчаються властивостi оптимальних стратегiй гравцiв. Висвiтленi основнi поняття, теореми i результати бiматричних iгор. Третий роздiл “Оптимальнi cтатистичнi рiшення” посiбника мiстить основнi результати теорiї статистичних рiшень. Основну увагу придiлено байесiвському пiдходу до прийняття рiшень. У четвертому роздiлi “Спряженi апрiорнi розподiли” описанi основнi розподiли ймовiрностей, що використовуються в задачах оцiнювання невiдомих параметрiв. Цим задачам присвячений пятий роздiл “Оцiнювання”, в якому описаний байесiвський пiдхiд до задач оцiнювання невiдомих параметрiв. Основну увагу придiлено оцiнкам, що мiнiмiзують середньоквадратичнi та абсолютнi похибки. У шостому роздiлi “Динамiчне програмування” описаний метод динамiчного програмування Беллмана та його застосування до розвязання задач мiкроекономiки таких як задача керування запасами, задача про оптимальнi iнвестицiї. В посiбнику наведено цiлий ряд прикладiв розв’язання задач лiнiйного та динамiчного програмування, теорiї iгор, знаходження оптимальних статистичних рiшень. Велика кiлькiсть задач запропонована для самостiйного розв’язання. Навчальний посiбник пiдготовлений та виданий за пiдтримки програми Tempus у рамках проекту TEMPUS PROJECT IB-JET-25054-2004. Автори користується нагодою щоб висловити подяку за пiдтримку координаторам проекту професору Сiльвестрову Дмитру Сергiйовичу та Сiльвестровiй Евелiнi Дмитрiвнi (Малардаленський унiверситет, Швецiя).



Кл.слова:
симплекс-метод -- метод потенціалів -- статистичне рішення -- апріорний розподіл
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського