До 100-річчя Національної академії наук України та Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського


 Національна архівна інформаційна система: структура даних (матеріали для обговорення) (1994)

адреса матеріалу: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0001866


Тип реcурсу:
 Книга  методичний посібник
  

Назва(и):
НАЦІОНАЛЬНА АРХІВНА ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА: СТРУКТУРА ДАНИХ (МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)
Editors:
ДУБРОВІНА Любов Андріївна
СОХАНЬ Світлана Валентинівна
Дата(и):1994
ISBN:
DOI:

Пропоновані матеріали призначені для попереднього обговорення структури архівного опису для створення зведеної Національної архівної інфомаційної системи (НАІС), яка є частиною державної програми "Архівна та рукописна україніка", що виконується за Постановою Держкомітету з питань науки і технологій при Кабінеті міністрів України від 4 травня 1992 р., № 12. НАІС орієнтована на збирання інофрмації про архівні документи та рукописи в архівній, бібліотечній та музейній системах України та за її межами (а тому структура опису документів та фондів має узагальнений характер).

Структура даних відображає склад, порядок і наповнення основних рубруик опису, що оформлюється фахівціями під час описування документа або групи документів (справа, серія, група, фонд) для формалізованого уявлення про архівну інформацію з метою введення до комп'ютерного банку даних НАІС. Структура супроводжується деякими роз'ясненнями, необхіднимидля розусіння методики заповнення рубрик як для архівістів, так і для інформатиків.


Опис документа:

Національна архівна інформаційна система: структура даних (матеріали для обговорення) / Головне архівне управління при Кабміні України, Національна академія наук України, Національна бібліотека України ім. В. І. Вернадського, Інститут рукопису, Інститут української археографії та джерелознавства ; уклад. Л. А. Дубровіна, за участ. О. В. Соханя. – К., 1994. – 46 с. – URL: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0001866


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського