До 100-річчя Національної академії наук України та Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського


 Документні та інформаційно-довідкові комплекси архівів НАН України : створення та інтегрування до системи історичних знань про українську науку (2023)

адреса матеріалу: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0004809

Колекція: Архівна спадщина
Тип реcурсу:
 Книга  Монографія
  

Назва(и):
ДОКУМЕНТНІ ТА ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВІ КОМПЛЕКСИ АРХІВІВ НАН УКРАЇНИ : СТВОРЕННЯ ТА ІНТЕГРУВАННЯ ДО СИСТЕМИ ІСТОРИЧНИХ ЗНАНЬ ПРО УКРАЇНСЬКУ НАУКУ
Автор(и):
ЄМЧУК Оксана Ігорівна
ІНДИЧЕНКО Ганна Володимирівна
КІРЖАЄВА Ірина Григорівна
КОЛОМІЄЦЬ Марина Сергіївна
МАЙСТРЕНКО Анжела Андріївна
ОНИЩЕНКО Олексій Семенович
СІЧОВА Оксана Василівна
ШАПОВАЛ Андрій Іванович
ЯРЕМЕНКО Лідія Миколаївна
Editors:
ОНИЩЕНКО Олексій Семенович
ЯРЕМЕНКО Лідія Миколаївна
Дата(и):2023
ISBN:978-617-14-0165-5 (друковане видання), 978-617-14-0166-2 (електронне видання)
DOI:

Монографію присвячено комплексному дослідженню питань сутності архівів як установ національної пам’яті. Розглянуто роль, місце та інтегровані функції Інституту архівознавства НБУВ, академічних наукових архівів у формуванні, збереженні, дослідженні, поширенні та використанні об’єктивної інформації історико-культурних документних комплексів з метою утвердження, збагачення і захисту національної пам’яті про вітчизняну науку. Сформульовано пріоритети та практичні рекомендації щодо подальшої розбудови і піднесення цінності архівів НАН України та їхніх документних та інформаційно-довідкових комплексів в інформаційному суспільстві. У додатках надано відомості про архівні фонди НАН України та її установ і особові архівні фонди українських вчених, що зберігаються в Інституті архівознавства НБУВ.

Видання розраховане на дослідників у галузі архівознавства, документознавства, джерелознавства, історії науки, питань національної пам’яті, а також викладачів, аспірантів, студентів, працівників архівних установ.


Опис документа:

Документні та інформаційно-довідкові комплекси архівів НАН України : створення та інтегрування до системи історичних знань про українську науку : монографія / авт. кол.: О. І. Ємчук, Г. В. Індиченко, І. Г. Кіржаєва, М. С. Коломієць, А. А. Майстренко, О. С. Онищенко, О. В. Січова, А. І. Шаповал, Л. М. Яременко ; відп. ред.: О. С. Онищенко, Л. М. Яременко. – Київ: НБУВ, 2023. – 296 с.978-617-14-0165-5 (друковане видання). – 978-617-14-0166-2 (електронне видання). – URL: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0004809


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського