До 100-річчя Національної академії наук України та Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського


 Методичні рекомендації для державної реєстрації книжкових пам`яток України: кириличні рукописні книги та стародруки (2007)

адреса матеріалу: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0001896


Тип реcурсу:
 Книга  методичний посібник
  

Назва(и):
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ КНИЖКОВИХ ПАМ`ЯТОК УКРАЇНИ: КИРИЛИЧНІ РУКОПИСНІ КНИГИ ТА СТАРОДРУКИ
Editors:
БОНДАР Наталія Петрівна
ГНАТЕНКО Людмила Анатоліївна
ДУБРОВІНА Любов Андріївна
ЗУБКОВА Наталія Михайлівна
ІВАНОВА Ольга Андріївна
КОВАЛЬЧУК Галина Іванівна
Дата(и):2007
ISBN:978-966-02-4452-8
DOI:

У виданні запропоновано загальні методичні засади та рекомендації щодо заповнення бази даних кириличних рукописних книг (ХІ - ХІХ ст.) та стародрукованих видань (XV - XVIII ст.) для Державного реєстру книжкових пам'яток України. Рекомендації є підсумком обговорення методики та методології здійснення археографічного та бібліографічного описів рукописних книг і стародруків на спеціальних семінарах, конференціях, нарадах, проведених на базі Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського та Національної парламентської бібліотеки України. Опис рукописних книг та стародруків має як спільну систему, так і відмінні специфічні засади, що знайшло відображення в структурі пропонованого видання, яке складається з двох самостійних частин.

Розраховано на фахівців з опису кириличних рукописних книг і стародруків.


Опис документа:

Методичні рекомендації для державної реєстрації книжкових пам`яток України: кириличні рукописні книги та стародруки / НАН України, Національна бібліотека України ім. В. І. Вернадського; уклад. Н. П. Бондар, Л. А. Гнатенко, Л. А. Дубровіна, Н. М. Зубкова, О. А. Іванова ; передм. Л. А. Дубровіна, Г. І. Ковальчук. – К.: НБУВ, 2007. – 135 с.978-966-02-4452-8. – URL: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0001896


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського